ostatnio w moim powozie zaczyna dziać sie cos niedobrego. Po odpaleiniu jest wszystko Ok ale po krotkiej jeździe jakby po nagrzaniu wspomaganie bardzo piszczy ( podobnie do paska klinowego) i stawia opor kierownica przy skręcaniu na postoju nie mowiąc o tym strasznym pisku w czasie jazdy jest wszystko ok ale na miejscu nie da sie czasem skrecic.. Pompa zaczyna walczyc ze mna?;/
skoro szarpie na postoju przy skręcaniu to może tak być. a jeździć możesz tylko nie skręcaj na maxa
[ Dodano: 2011-03-27, 17:16 ] i jeszcze trochę pośmigasz. może szarpać bo masz szerokie gumy i kręcisz w miejscu
[ Dodano: 2011-03-27, 17:19 ] możesz zdjąć pasek i poruszać kołem od pompy jak są nawet najmniejsze luzy to masz pecha ale jeździj sobie tylko nie kręć w miejscu i na maxa
195/65 normalne raczej. no znalzlem jeszcze rade ze pasek moze sie slizgac to go podciagnalem troszke no i niby po odpaleniu skrecajac w miejscu nie bylo zadnych trudnosci. zobaczymy jak bedzie po rozgrzaniu:)
Witam, podpisze się pod ten problem bo też mam taki sam problem i już raz wymieniałem pasek na nowy, a także nowy płyn był wlany i dalej ten sam problem
Dodam jeszcze że jak popada deszcz to efekt oporu przy skręcaniu murowany i blokowania się kierownicy przy skręcaniu (rzadziej natomiast występuje to gdy jest sucho ale także się pojawia)