Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem wspomaganie
Witam następny problem zauważyłem przed chwilą gdy na postoju w czasie kręcenia na maxa kół zaczyna drgać kierownica i ciężej chodzi wspoma co jest? dodam jeszcze brak wycieków płynu
- marek90
- Czytacz
Sprawdź napięcie paska i płyn może być już stary , generalnie na postoju powinno się unikać kręcenia sterem
.
.Mój były goferek
moj-golf/golf-mk3-2-0-16v-abf-by-lucek777-t63414.html
Masz problem z autem , chcesz naprawić lub pospawać ? Napisz lub zadzwoń 501-973-826
moj-golf/golf-mk3-2-0-16v-abf-by-lucek777-t63414.html
Masz problem z autem , chcesz naprawić lub pospawać ? Napisz lub zadzwoń 501-973-826
-

Lucek777 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Nie powinno się kręcić na maksa. Trzeba troszke odpuszczać.
Ogolnie chodzi Ci ciężej ?
Sprawdź naciąg oraz stan paska, poziom płynu , ciśnienie w oponach
- to tak na sam początek.
Może być też już pompa do wymiany lub probować ją regenerować
pozdro
Ogolnie chodzi Ci ciężej ?
Sprawdź naciąg oraz stan paska, poziom płynu , ciśnienie w oponach
- to tak na sam początek.
Może być też już pompa do wymiany lub probować ją regenerować
pozdro
Mój golfik
-

slawek5t - Members
Za pewne stary olej i pomału toruje drogę płynu w maglownicy wymień go całego pospuszczaj ze zbiorniczka ,pompy i maglownicy do zera przy spuszczania z maglownicy kręć kierownica na maksa w prawo i w lewo przy końcach powoli i koła w górze najlepiej by było. Powinno być ok.
- Deszczi
- Berbeć
Przepraszam ale podłącze się pod temat bo miałbym jedno pytanie
Też mam problem tylko ,że ja nie mam wspomagania i czy dało by się nasmarować maglownice żeby lżej sie kręciła?
Po dwóch miesiacach jazdy sie przyzwyczaiłem ale najbardziej przy parkowaniu i zawracaniu odczuwam brak wspomagania
Chociaż tyle że jeszcze zima i dobrze sie kreci na śniegu
Jeździłem Citroenem saxo 1.1 i mimo braku wspo. tego nie odczuwałem kręcąc na suchym betonie czy ziemi...
Też mam problem tylko ,że ja nie mam wspomagania i czy dało by się nasmarować maglownice żeby lżej sie kręciła?
Po dwóch miesiacach jazdy sie przyzwyczaiłem ale najbardziej przy parkowaniu i zawracaniu odczuwam brak wspomagania
Jeździłem Citroenem saxo 1.1 i mimo braku wspo. tego nie odczuwałem kręcąc na suchym betonie czy ziemi...
- 14SoundSX
- Czytacz
14SoundSX napisał(a):przy parkowaniu i zawracaniu odczuwam brak wspomagania
To normalne że w miejscu jest ciężej kręcić kierownicą bez wspomagania... I smarowanie tu nie pomoże.
14SoundSX napisał(a):Jeździłem Citroenem saxo 1.1 i mimo braku wspo. tego nie odczuwałem kręcąc na suchym betonie czy ziemi...
Citroen jest lżejszy i ma węższe opony od golfa. Stąd ta różnica.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Kto nie smaruje ten nie jedzie ale tu smarowanie nic kompletni nie pomorze.
A czy pompa pracuje ? Być może pasek się kręci z obciętym kołem na pompie a może pompa do niczego jest. Nie znam więcej przyczyn żeby coś doradzić.
A czy pompa pracuje ? Być może pasek się kręci z obciętym kołem na pompie a może pompa do niczego jest. Nie znam więcej przyczyn żeby coś doradzić.
- Deszczi
- Berbeć
Deszczi napisał(a):A czy pompa pracuje ? Być może pasek się kręci z obciętym kołem na pompie a może pompa do niczego jest. Nie znam więcej przyczyn żeby coś doradzić.
14SoundSX napisał(a):Też mam problem tylko ,że ja nie mam wspomagania i czy dało by się nasmarować maglownice żeby lżej sie kręciła?

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
• Strona 1 z 1