Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem
Witam, mój problem wygląda tak, że przerywa mi wspomaganie przy skręcaniu w lewo i tylko w lewo. Problem zaczął sie wczesną jesienią i cały czas się nasila. niewiem co jest przyczyną, gdy auto mi się rozgrzeje problem zanika ale wspomaganie nie działa tak jak powinno... co to może być 

-

sebastianoo20 - Czytacz
dziś tak sam z siebie zapowietrzył mi się układ wspomagania, wywaliło mi płyn korkiem wlewu... pienił sie bardzo, zlałem cały plyn, zalałem nowym, odpowietrzyłem i niby wszystko cacy, ale pojawia sie pewne ALE!!! Gdy pompa wspom. jest zimna jest dobrze ale gdy sie nagrzeje to hałasuje bardzo głośno. I tu pytanie czy to juz jednak koniec pompy??? dodam że wspomaganie w obie strony działa dobrze.
Prosze o szybka i mądrą odpowiedź
Prosze o szybka i mądrą odpowiedź

-

sebastianoo20 - Czytacz
no to jednak na to wskazuje, ale póki działa to jeździj, jesli zalałeś syntetykiem to możesz jeszcze użyć zwykłego zielonego mineralnego FEBI za 20 zeta - do starszych układów niezastąpiony. Pytanie jeszcze czemu się zapowietrzył układ - ale pewnie przy odkręcaniu węzy i ponownym zakręceniu usterka się sama usunęła
- pablomed
- Members
dlaczego się zapowietrzył to właśnie nie wiem. Płynu już nie wywala ale pompa hałasuje tak jak się "jej podoba" raz jest cicho raz wyje jak nie wiem co...
i dlatego już kupiłem drugą i jutro po pracy wymieniam.
Mam tylko wielką nadzieje że na tym poprzestanę
Dam znać jaki będzie rezultat
[ Dodano: 2011-01-12, 21:12 ]
...pompę wymieniłem, przy starej z łożyska dużo nie zostało
Wspomaganie jakby trochę lepsze, ale i tak nie zmienia to faktu że przy kręceniu w lewo gdy jest wszystko zimne jest coś takiego jakby delikatny opór i przeskok (jakby "zerwanie gwintu"). A jeśli to wina listwy to już trochę większy wydatek
Co wy o tym myślicie???
i dlatego już kupiłem drugą i jutro po pracy wymieniam.
Mam tylko wielką nadzieje że na tym poprzestanę
Dam znać jaki będzie rezultat [ Dodano: 2011-01-12, 21:12 ]
...pompę wymieniłem, przy starej z łożyska dużo nie zostało
Wspomaganie jakby trochę lepsze, ale i tak nie zmienia to faktu że przy kręceniu w lewo gdy jest wszystko zimne jest coś takiego jakby delikatny opór i przeskok (jakby "zerwanie gwintu"). A jeśli to wina listwy to już trochę większy wydatek
Co wy o tym myślicie???-

sebastianoo20 - Czytacz
witam podepne sie pod temat od jakiegoś czasu cieżej chodzi mi swpomaganie co może być przyczyna dodam ze płym wymieniony
Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic 

-

Basior1997 - Members
kolega od którego brałem pompę był na tyle wyrozumiały że dał mi jeszcze jedną jaką miał i przełożyłem
, rezultat taki że poprzednia była trochę trefna... Wlałem zielonego Febi, poprzedni był czerwony ATF-Q Na tej teraz jest o wiele lepiej ale listwa i tak mnie niepokoi... A tak w ogóle zapytam czy w listwie jest coś do naprawy czy to jednorazówka
[ Dodano: 2011-01-21, 17:26 ]
Basior1997 a pompa wydaje normalny swój dźwięk czy zaczyna trochę hałasować? Może też zaczęło się już dla niej odliczanie do końca?? hehe
, rezultat taki że poprzednia była trochę trefna... Wlałem zielonego Febi, poprzedni był czerwony ATF-Q Na tej teraz jest o wiele lepiej ale listwa i tak mnie niepokoi... A tak w ogóle zapytam czy w listwie jest coś do naprawy czy to jednorazówka
[ Dodano: 2011-01-21, 17:26 ]
Basior1997 a pompa wydaje normalny swój dźwięk czy zaczyna trochę hałasować? Może też zaczęło się już dla niej odliczanie do końca?? hehe

-

sebastianoo20 - Czytacz
• Strona 1 z 1