Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem przy skręcie.
Witam mam mały problem w swoim mk3. Ostatnio zauważyłem że coś jest nie tak z moim układem kierowniczym, posiadam wspomaganie więc jak auto stoi to powinno sie dac skręcać bez problemu a u mnie niestety kierownica idzie bardzo ciężko i piszczy pasek od pompy wspomagania, albo ostatnio jak jechałem to nie mogłem skręcić kierownicą więcej niż 90 stopni kierownicą w prawo i 90 w lewo bo coś jak by sie blokowało ale jak sie zatrzymałem otworzyłem maske i potem zbiorniczek płynu do wspomagamie żeby sprawdzić czy jest <było max> zakręciłem korek i było wszystko wporządku autko skręcało bez problemu. Co moze być tego przyczyną?? nie ukrywam że jest to trochę niebezpieczne na trasie . Z góry dziekuje za pomoc.
- andrevti
- Berbeć
andrevti, być może wystarczy napiąć lub wymienić pasek pompy, ale musisz się upewnić, czy łożysko pompy niema luzów, bo jesli tak to większe napięcie paska natychmiast ją wykończy. Więc zdejmij pasek i ręką oceń czy sa luzy czy chroboce czy jest ok. Jesli łożysko padło pompa jest do uratowania ale trzeba to szybko zrobić, opis wymiany łożyska i simeringu jest na forum
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a):andrevti, być może wystarczy napiąć lub wymienić pasek pompy, ale musisz się upewnić, czy łożysko pompy niema luzów, bo jesli tak to większe napięcie paska natychmiast ją wykończy. Więc zdejmij pasek i ręką oceń czy sa luzy czy chroboce czy jest ok. Jesli łożysko padło pompa jest do uratowania ale trzeba to szybko zrobić, opis wymiany łożyska i simeringu jest na forum
W sumie to mój pasek od wspomagania jest troche luźny spróbuje go naciągnąc i sprawdze czy nie ma tego luzu
- andrevti
- Berbeć
• Strona 1 z 1