Witam,
Od paru tygodni zaobserwowałem ,że przy ruszaniu i skręcaniu kierownica jakby trochę ciężej chodziła i dochodzi taki dźiwny dźwięk. W dodatku przy większej prędkości są jakieś drgania na kierownicy. Koła wyważone jak zawsze,felki też nie są pokrzywione...Parę lat temu wymieniałem maglownicę(kupiona na SZROCIE)
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Problem przy skręcaniu
puma i wszystko jasne;)
-

puma - Badacz tematu
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1.6 ABU
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Co do stękania to miałem podobnie.
Najprostszym i najtańszym rozwiązaniem może być przesmarowanie gumek przodka. Trochę oleju a różnicę zrobiło bynajmniej w moim przypadku.
Kup stzykwawkę i najgrubszą igłę . Nabierz trochę oleju i wkuj się w w gumy od sworzni drążków kierowniczych i sworzni wachaczy
[ Dodano: 2014-07-22, 17:23 ]
A co do trzęsienia kierownicy to zwróciłbym uwagę na opony . Może dostały guzów stąd też te drgania , bo nie wydaje mi się żeby to od magla było
Najprostszym i najtańszym rozwiązaniem może być przesmarowanie gumek przodka. Trochę oleju a różnicę zrobiło bynajmniej w moim przypadku.
Kup stzykwawkę i najgrubszą igłę . Nabierz trochę oleju i wkuj się w w gumy od sworzni drążków kierowniczych i sworzni wachaczy
[ Dodano: 2014-07-22, 17:23 ]
A co do trzęsienia kierownicy to zwróciłbym uwagę na opony . Może dostały guzów stąd też te drgania , bo nie wydaje mi się żeby to od magla było

-

fuqet1 - Badacz tematu
- Rocznik: 94
- Silnik: 1400 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Wez ty jakąś osobę żeby kręciła kierownicą a ty otwórz maskę i przysłuchaj się skąd dobiegają te stęki. Bo nie sztuka kupić pompę i magiel jak może nic to nie da. Zacznij sprawdzać od najtańszych środków a nie od razu szukać po najdroższych elementach.
Smarowałeś te gumy sworzni olejem?
Smarowałeś te gumy sworzni olejem?
-

fuqet1 - Badacz tematu
- Rocznik: 94
- Silnik: 1400 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
No dźwięk dochodzi z pompy. Nie smarowałem,bo czasu nie było ale będę musiał to zrobić
[ Dodano: 2014-07-25, 19:03 ]
Dodam,że ten dźwięk jest tylko w momencie kiedy auto jedzie z małą prędkością. np przy parkowaniu itp.
[ Dodano: 2014-07-25, 19:06 ]
a i czuć lekki ciężar przy skręcaniu,ale puszcza on z czasem
[ Dodano: 2014-07-25, 19:03 ]
Dodam,że ten dźwięk jest tylko w momencie kiedy auto jedzie z małą prędkością. np przy parkowaniu itp.
[ Dodano: 2014-07-25, 19:06 ]
a i czuć lekki ciężar przy skręcaniu,ale puszcza on z czasem
puma i wszystko jasne;)
-

puma - Badacz tematu
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1.6 ABU
- Paliwo: PB
Wystarczy wbić się na kanał uważnie poszukać posłuchać... bo tak to do wiosny można pisać 

Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
- Paliwo: ON
• Strona 1 z 1