Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Pompa wspomagania
Mam mały problem z pompa wspomagania. a mianowicie jak juz trochę popracuje to zaczyna przy skręcania "wyć" (albo grzechotać- trudno opisać mi ten dźwięk). Może to jakies łożysko. I tu moje pytanie: czy da się to jakos samemu naprawić (wymienić to łożysko)? czy trzeba poprostu jechać do mechaniora? ps. ciśnienie jest dobre bo nie mam problemu ze skręcaniem. 

- Arturro
- Czytacz
nie ma problemu diesel czy benzyna ale ważne jest 1.odległość koła pasowego, 2.ciśnienie pompy czyli 70-90 bar na opony wąskie a na szerokie pompa 100 bar
-

tyberianki - Czytacz
co do pompy wspomagania to jest różnica , bo kiedyś kupowałem do 1.6 ABU i był jakiś problem bo jest kilka "wzorów" ,i niemożna mówić że wszędzie w golfach są takie same , diesel czy benzyna bo są inne !
-

Aro - VIP
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
- opolanin
nie zgadzam się, zakupiłem pompę od skodexauto i pompa działała 4 lata i teraz kupiłem od niego nową, a na dodatek mam szerokie opony, należy kupić pompę z przynajmniej roczną gwarancją, albo zregenerować sobie oryginaldą pompę nawet popsutą kupioną na złomie, to nie jest trudne a i tańsze.
-

tyberianki - Czytacz
• Strona 1 z 1