Witam.w moim golfie 1,9D od czasu do czasu staje pompa wspomagania pasek naciągnięty jak kręcę kierownicą czuje takie szarpanie i po chwili pompa stoi co może być do wymiany pompa czy maglownica
łozysko pompy lub cała pompa, o ile jesteś pewien tego co piszesz, bo całkowite zatrzymanie pompy oznacza prawie natychmiastowe sfajczenie paska. Więc jeśli tylko ci się zdaje że pompa staje bo wspomaganie działe niepłynnie - to wina może być też w maglownicy
panowie mam podobny problem z tym ze mam silnik 2.0 . U mnie jest problem tego typu za działa wszystko ładnie pieknie na parkingu np chce skrecić koła coś zapiszczy , a wspomaganie jak by przerywało kierownica szarpnie i wraca wszystko do normy , mam to tylko chwilami
Ja jak wymieniłem, trzy razy później jeszcze musiałem pompe w tył popychać, bo sie naciągał.
A jeśli nie, to pewnie on źle naciągnął ją na starym pasku.
tak pasek klinowy jest nowy , a ten mały został tego nie ruszałem,
Ale byłem teraz przy samochodzie i zauważyłem ze to sie dzieje głównie jak skręcam kierownice w prawo
wpierw spróbuje z paskiem jak nie to może i faktycznie pompa wspomagania , a i jak krece kierke powoli to z nią jest ok ona nie drży tylko cos przy silniku, a to daje takie wrażenie
Podpinam się, w 1.6 abu jest tylko jeden pasek, jak go mogę naciągnąć, pompą? czy napinacz mam, bo jeszcze wszystkiego nie obczaiłem.
Mi przerywa wspom: dopóki się nie rozgrzeje wszystko, potem działa elegancko.
Dodam, że płyn w normie ale czarny, a pompa rzęzi przy max skrętach.