Witam
Mam mały dylemat.
Czy można dolewać płyn do wspomagania czy wymienia się całość?
Mam minimum-może troszkę więcej-więc albo muszę dolać albo...?
Troszkę mi ucieka.Wydaje mi się że przez wężyk od zbiorniczka.
I jeszcze jedna sprawa.
Zaczęło coś mi ocierać przy kierownicy.Odgłos jakby plastik tarł o plastik lub coś w tym stylu.
Czy ktoś z Was miał taki problem.Brak jakiegoś smarowania czy coś?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Można dolewać, tylko trzeba wiedzieć jaki się ma wlany, mineralny czy syntetyczny.piorun665 napisał(a):Czy można dolewać płyn do wspomagania czy wymienia się całość?
Polecam wymianę, bo koszt niewielki (ok 28zł/litr a wchodzi 1,2-1,5L) a wspomaganie dostanie "skrzydeł".
piorun665 napisał(a):Zaczęło coś mi ocierać przy kierownicy.Odgłos jakby plastik tarł o plastik lub coś w tym stylu.
Masz AirBag w kierownicy? Jeśli tak, to pewnie zwijacz się "kończy" i niedługo zaświeci się kontrolka AB.
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
to nie taśma od AiR BaGa a styk od manetek kierunków. Mam to samo zaraz idę przeczyścić bo też tak szura przy obracaniu kierownicąpiorun665 napisał(a):Zaczęło coś mi ocierać przy kierownicy.Odgłos jakby plastik tarł o plastik lub coś w tym stylu.
Czy ktoś z Was miał taki problem.Brak jakiegoś smarowania czy coś?

-

gello1 - Gaduła
heh mam to samo. Podpinam się pod temat. Wiem ze dzwiek wydobywa się dokladnie z kierownicy, nie z kół, zawieszenie ok żadnych objawow nadmiernego zuzycia. Probówalem trochę przesmarować wstrzykując strzykawka, ale to na nic, chyba nie obejdzie sie bez sciagania zaślepki. Poki co zgłaszam radio
[ Dodano: 2012-02-14, 17:07 ]
poduszki powietrznej nie posiadam
[ Dodano: 2012-02-14, 17:07 ]
poduszki powietrznej nie posiadam
Obecny Golfik : moj-golf/moje-bon-jovi-d-t56983.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
-

AdamPLSieradz - Badacz tematu
Ale macie problem. JA dzisiaj wyczyściłem te styki. Wystarczy szmatka, patyczki kosmetyczne i głowa na karku. Nic nie trzeba demontować. Szmatka między kierownicę i manetki i "szuru buru". U mnie trochę się nazbierało tego syfu
. No i styk śrubokrętem podważyć i go przeczyścić. I ma hulać bo u mnie hula 
. No i styk śrubokrętem podważyć i go przeczyścić. I ma hulać bo u mnie hula 
-

gello1 - Gaduła
• Strona 1 z 1