Pompa wspomagania chodzi tylko na dużych obrotach silnika..
proszę o pomoc..
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Gościu od regeneracji powiedział że zacina sie jakiś zaworek w pompie. Regenerował ją i stwierdził że musiała dostać jakiś paproch który zrobił rysę w pompie.
i mój dylemat polega na tym czy opłaca się ją naprawiać. Napiszcie proszę co o tym myślicie i czy macie jakieś doświadczenia z używanymi pompami.
Z góry dziękuje za wszelkie informacje..
i mój dylemat polega na tym czy opłaca się ją naprawiać. Napiszcie proszę co o tym myślicie i czy macie jakieś doświadczenia z używanymi pompami.
Z góry dziękuje za wszelkie informacje..
- zibby
- Berbeć
powiem ci tak - jesli masz zamiar długo jeszcze jeździć tym autem to sie nie baw tylko odłóż kaskę i kup nową pompe lub po regeneracji. przynajmniej bedziesz miał gwarancje. z tego co wiem to zakłady które regeneruja takie rzeczy dają 2 lata gwarancji. ja bym wymienił na nową. mimo ze np z TRW taka pompa kosztuje700pare złoty.ale mysle ze jak bys w sklepie dobrze zagadał to by ci dali jeszcze rabat.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
wlej czerwony z castrola Dextron III. on jest troszeczkę gestrzy ale to bedzie dobre dla wspomagania.
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
No tak pewnie jeden z lepszych olei do wspomagania tylko ze kosztuje 35zł,
wlałem mu olej Febi zielony który kosztuje 26zł i jest produkowany przez Germany i polecany do VW. Poza tym jednym z warunków gwarancji jest właśnie stosowanie oleju Febi.
Na razie pompa chodzi przejechałem tylko 5km wiec jeszcze nie ma co oceniać.
Chce jeszcze sprostować odnośnie kosztów płynów do wspomagania:
febi zielony - 26 (allegro 16 plus przysyłka)
febi czerwony - 40
i polski czerwony noname - 13
(ceny podałem w przybliżeniu)
pozdro...
wlałem mu olej Febi zielony który kosztuje 26zł i jest produkowany przez Germany i polecany do VW. Poza tym jednym z warunków gwarancji jest właśnie stosowanie oleju Febi.
Na razie pompa chodzi przejechałem tylko 5km wiec jeszcze nie ma co oceniać.
Chce jeszcze sprostować odnośnie kosztów płynów do wspomagania:
febi zielony - 26 (allegro 16 plus przysyłka)
febi czerwony - 40
i polski czerwony noname - 13
(ceny podałem w przybliżeniu)
pozdro...
- zibby
- Berbeć
• Strona 1 z 1