Mam pytanko czy kierownicę można odświerzyć pastą do obuwia.Kierownica nie jest zniszczona tylko lekko matowieje.A może jakieś tanie odświerzacze ktoś z Was proponuje???!!! 
Moderator: Moderator
Mam pytanko czy kierownicę można odświerzyć pastą do obuwia.Kierownica nie jest zniszczona tylko lekko matowieje.A może jakieś tanie odświerzacze ktoś z Was proponuje???!!! 

Moi drodzy - pompę wspomagania wymieniłem ale (jednym palcem) kierownicy nie obrócę.Gdzie jeszcze może być ten opór - co jeszcze do sprawdzenia lub wymiany?Obracanie kierownicą na postoju jest lżejsze ale nie lekkie,jeszcze jest lekki opór
!

fosfor4 napisał(a)::siema: Moi drodzy - pompę wspomagania wymieniłem ale (jednym palcem) kierownicy nie obrócę.Gdzie jeszcze może być ten opór - co jeszcze do sprawdzenia lub wymiany?Obracanie kierownicą na postoju jest lżejsze ale nie lekkie,jeszcze jest lekki opór!
![]()

fosfor4 napisał(a)::siema: Moi drodzy - pompę wspomagania wymieniłem ale (jednym palcem) kierownicy nie obrócę.Gdzie jeszcze może być ten opór - co jeszcze do sprawdzenia lub wymiany?Obracanie kierownicą na postoju jest lżejsze ale nie lekkie,jeszcze jest lekki opór!
![]()
.Jeśli komus udaje się ta sztuka to gratuluję (jednym palcem obracałem kierownicę w swoim życiu tylko w jednej marce samochodu która miała dodatkowe wspomaganie typu "city").
Zapomniałem dodać że płynu wlałem ok. 1l. / do wskazania w zbiorniku wyrównawczym min./max.
Drodzy koledzy czy ktoś odpisze mi wiarygodnie w sprawie założonego pokrowca na kierownicę.Otóż dowiedziałem się z pewnych źródeł że pokrowiec na kierownicy grozi mandatem za jego posiadanie bo stwarza zagrożenie prowadzenia pojazdu (poślizgi na kole kierownicy i coś tam jeszcze).Ja mam kupiony skórzany z wykładziną gumową wewnątrz co nie stwarza poślizgów na kole kierownicy.Nawet niedawno w NETTO były byle jakie do kupienia ale BYŁY w handlu.To MOŻNA założyć ten pokrowiec czy NIE???!!!

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości