Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Huczenie przy skręcaniu w prawo
Tak jak w temacie , gdy ruszę kierownicą w prawo słyszę jakieś huczenie podkreślę że tylko jak w prawo a tak jest normalnie 

-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

Banita95 - Members
to się dzieje podczas jazdy z jakąś prędkością? Jeżeli huczy z prawej strony to może być łożysko w kole do wymiany. Podnieś auto, złap za koło i poruszaj. Jeżeli wyczujesz luz to na bank łożysko do wymiany.danupl napisał(a):U mnie niestety problem jest ten sam, lecz w przeciwieństwie do kolegi powyżej u mnie płyn do wspomagania jest.
Geometria i zbiezność zrobiona - czy to wina opony?
-

prezesik - Members
danupl, Zdejmij koło i zobacz czy przypadkiem opona nie ociera ci o plastikowe nadkole
ja zdjąłem patrze co
jest , a to przez głupi plastik xD
prezesik25, na początku też myślałem że to łożysko ale później zdjąłem koła patrze a tam plastik jakiś mi odstaję i opona o to szorowała
ja zdjąłem patrze co
jest , a to przez głupi plastik xD
prezesik25, na początku też myślałem że to łożysko ale później zdjąłem koła patrze a tam plastik jakiś mi odstaję i opona o to szorowała
-

Banita95 - Members
Witam,
Wymieniłem właśnie łożysko i obecnie podczas skrętu w prawo problemu już nie ma, ale nadal podczas jazdy słyszę szum z lewego koła i co najlepsze jakby kierownica była bardziej skręcona w lewo. Dodam, że zbieżność i kąty były robione i wcześniej było ok.
Panowie,
Gdzie szukać przyczyny, bo już powoli głupieje
Wymieniłem właśnie łożysko i obecnie podczas skrętu w prawo problemu już nie ma, ale nadal podczas jazdy słyszę szum z lewego koła i co najlepsze jakby kierownica była bardziej skręcona w lewo. Dodam, że zbieżność i kąty były robione i wcześniej było ok.
Panowie,
Gdzie szukać przyczyny, bo już powoli głupieje
- danupl
- Czytacz
danupl napisał(a):ale nadal podczas jazdy słyszę szum z lewego koła i co najlepsze jakby kierownica była bardziej skręcona w lewo.
A nie sciąga go na lewo? Ale wygląda że obydwa łożyska były walnięte , dodatkowo jeszcze upewnij się czy masz olej w skrzyni od niej też mogą przenosić się szumy

-

pietrasiak2 - Members
Skoro łożysko już zostało wymienione to na 99,9% jest to skrzynia. Sprawdź lepiej czy masz olej.
Jeśli w skrzyni jest minimum oleju to zawsze (no prawie zawsze) przy zwiększaniu prędkości pojawia sie zwiększenie intensywności szumu.
Jeśli w skrzyni jest minimum oleju to zawsze (no prawie zawsze) przy zwiększaniu prędkości pojawia sie zwiększenie intensywności szumu.
- krzysiogol
- Czytacz
danupl napisał(a):Łożysko wymienione, olej w skrzyni sprawdzony i jest a mimo to nadal przy powyżej 80km zaczyna coś huczeć.
Nie wiem już nawet co to może być
Jeżeli wymieniłeś 2 łożyska i jesteś pewien że to chuczenie dochodzi z przodu to coś musi być z mostem, lub łożyskami w moście , jaki to rodzaj tego huczenia? co się dzieje jak hamujesz silnikiem lub robisz skręty lewo/prawo obecnie?

-

pietrasiak2 - Members