Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem forum.
Mam problem z opadającym przednim prawym kołem. Gdy podniosę auto lewarkiem, postawię je na podstawce, zdejmę koło, wahacz opada tak, że nie mogę potem założyć z powrotem koła. Muszę wtedy podnieść lewarkiem wahacz, żeby koło luźno wlazło na swoje miejsce(tj. między ziemią a tarczą). Podejrzewam, że może być to wina tulei zaznaczonej na czerwono.
http://img265.imagevenue.com/img.php?im ... _148lo.jpg
Jeśli dobrze to zdiagnozowałem, to jak powinienem się za to zabrać.
Druga sprawa to piszczący pasek wieloklinowy. Jest maksymalnie naciągnięty, lecz gdy jest zimny silnik,(pasek) dźwięk jest bardzo brutalny dla ucha. Gdy silnik chwilę pochodzi, pasek się nagrzewa i piszczenie ustaję, co może być tego przyczyną?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
opada ci wahacz z cala zwrotnica ? a co sie dzieje z amorem masz na gorze amora od strony komory silnika metalowy talerzyk ? chodiz o to http://obrazki.elektroda.pl/8478385400_1348597261.jpg
-

KrOlikkk - Badacz tematu
wroclawianin napisał(a):Zwrotnica opada, amortyzator jest ok. Talerzyk na swoim miejscu.
a stabilizator masz? czy urwany ? i gumy na wahaczu powinny trzymać też jak są nie pourywane ,bo dokręca się je jak auto jest opuszczone na koła ,ale stawiam na łącznik stabilizatora lub jego brak

moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
tuleje pewnie są już wyrwane ,mi od tego koła popuszczało i kąty zawieszenia się przestawiały , a co do paska to zobacz czy koło pasowe ci nie bije na boki , jeżeli tak to czop wału do szilfu
-

Pozor - Members
Stabilizatora nie mam po jednej jak i po drugiej stronie. Z tego co wiem ten wariant samochodu takowych nie posiadał.
W poniedziałek jadę do znajomego mechanika, żeby rzucił fachowym okiem. Na pewno napiszę co było przyczyną, może komuś się przyda na przyszłość.
Piszczenie paska ustało po wymianie, koła pasowego alternatora i wału.
W poniedziałek jadę do znajomego mechanika, żeby rzucił fachowym okiem. Na pewno napiszę co było przyczyną, może komuś się przyda na przyszłość.
Piszczenie paska ustało po wymianie, koła pasowego alternatora i wału.
- wroclawianin
- Berbeć
• Strona 1 z 1