Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Drżenie kierownicy
Mam taki problem, a mianowicie drży mi kierownica, myślałem może koła?? przekładałem i nic dalej to samo, zmieniałem przeguby wewnętrzne bo i taka propozycja padła i nie powiem jest lepiej, ale dalej czuć, dziwna sprawa jest trochę z tym że, nieraz drży a nieraz nie... do 90km/h jest bajki powyżej się zaczyna i od 130km/h znowu jest mniej (prawie wcale ale jest), na nierównej drodze też mniej czuć a nawet wcale, i tak myślę że, może to przeguby zewnętrzne?? co prawda nie terkocze na skręconych, już sam nie wiem
-

paxstor - Members
1 . Koła masz wyważone tak jak bóg przykazał ,sprawdzałeś stan bieżnika na obwodzie opony może wzmocnienie już puszczać? Bo , przekładanie to pomaga zdiagnozować nie róne profile przy np ściąganiu auta.
Następna rzecz jaka też może powodować bicie to wina półosi mogła dostać strzała i też będzie taki efekt.
Proponuję podjechać i sprawdzić na początku wyważenie kół i stan bieżnika
Następna rzecz jaka też może powodować bicie to wina półosi mogła dostać strzała i też będzie taki efekt.
Proponuję podjechać i sprawdzić na początku wyważenie kół i stan bieżnika

-

pietrasiak2 - Members
Lukas87r, felgi mam oryginalne VW przynajmniej z przodu
pietrasiak2, opony wydają mi się ok, ale wrzucę je jeszcze na wyważarkę, najdziwniejsze jest to że, nieraz czuć mniej te drżenie, czyli jak by coś się tam zmieniało a druga sprawa mam jeszcze inny problem, nie wiem czy może być powiązany ale napisze, jak jadę np po drodze z kamienia to na kierownicy czuć jakby luz, taki jak by to nazwać "metal o metal" końcówki końcówki i inne zmieniałem i nic
pietrasiak2, opony wydają mi się ok, ale wrzucę je jeszcze na wyważarkę, najdziwniejsze jest to że, nieraz czuć mniej te drżenie, czyli jak by coś się tam zmieniało a druga sprawa mam jeszcze inny problem, nie wiem czy może być powiązany ale napisze, jak jadę np po drodze z kamienia to na kierownicy czuć jakby luz, taki jak by to nazwać "metal o metal" końcówki końcówki i inne zmieniałem i nic
-

paxstor - Members
Może być tylna tuleja wachacza przedniego walnięta lub słabo dokręcona śryba, często "stają" przy dokręcaniu człowiek myśli że to opór a tu puka i jest luz zaraz po wymianie 

-

pietrasiak2 - Members
witam podłącze sie mam podobny problem tylko ze u mnie podczas hamowania z 100 czuć drgania na pedale hamulca i kierownica lata i mam tez tak ze jak dodam gazu auto wchodzi na obroty to drżenie sie zmiesza a jak na obrotach to drży i czasami tak a czasami nie
-

Biały1471 - Badacz tematu