Czy ktoś mógłby mi pomóc, mam problem z układem kierowniczym
Gdy puszcze kierownice zaczyna drgać delikatnie w prawo i lewo a przy większych prędkościach 100km/h zaczynają dziwnie szumieć koła jakby auto jechało bardzo szybko. W golfie wymieniałem drążek prawy (od pasażera bo uderzyłem w krawężnik) po wymianie była robiona zbieżność. Czy w wyniku tego uderzenia koła o krawężnik mogło się coś zepsuć i powodować te uszczerbki które opisałem ? Bardzo proszę o pomoc wszystkich którzy mogą wiedzieć coś na ten temat.
z góry dziękuję wszystkim Fabian_7
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
pytanie czy tylko drążek bo jak coś innego to wiem że jak coś jest nie tak to się nie ustawi zbieżności ale pytanie na ile rzetelnie to zrobiła firma
podczas uderzenia na pewno odkształciła się felga (stalówka czy alu jedno i to samo) byłeś sprawdzać czy jest proste i wyważone? ale krzywa felga nawet jeśli ją wyważą to i tak będzie bić
podczas uderzenia na pewno odkształciła się felga (stalówka czy alu jedno i to samo) byłeś sprawdzać czy jest proste i wyważone? ale krzywa felga nawet jeśli ją wyważą to i tak będzie bić
-

marcinkoz2910 - Members
Na bank koła niewyważone jak drga kierownica
Bądź też nieprawidłowe ciśnienie w oponach. Ja u siebie tak miałem ale po dopompowaniu powietrza już jest ok

- Leito
- Members
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Ja miałem to samo... Przełożyłem tylne koła na przód, a przednie na tył i jest git
Źle wyważone koła po prostu...
Źle wyważone koła po prostu... GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
-

gluszek - Members
Posprawdzaj tak jak koledzy ci radzą i pojedz na jakąś ładną nową drogę tam wszystko będzie jasne bo często ściąga przez nasze piękne drogi zapewne założyłeś na lato szersze opony które pięknie wyłapują koleiny a wtedy jak puścisz kierownice to ...
moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
gluszek napisał(a):Przełożyłem tylne koła na przód, a przednie na tył i jest git
Tak samo mnie!
Po zamianie jak ręką odjął

-

Robertuss - Members
- Rocznik: 1999
- Silnik: 2.8 AQD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

Karol B. - Members
u mnie pojawił sie ten problem przełorzyłem koła tył przud to zamiast przy 90 km zaczyna drgac przy 105 km koła wyważałem efekt ten sam
dziwi mnie bo jak zdejme noge z gazy i silnikiem powoli zwalniam to trzesie bardziej a jak daje gazu to czasami wogule nie drga
dodam że test przeprowadzałem na autostradzie Opole Wrocław
początkowo myślałem że to od klocków wymieniłem je na przodzie i dalej to samo a przejechałem ponad 1 tys km na nowych
i jeszczcze pytanko na 4 biegu rączka zmiany biegów czasami bardzo mi skacze ale tylko na 4 to posuszka silnika do wymiany?
dziwi mnie bo jak zdejme noge z gazy i silnikiem powoli zwalniam to trzesie bardziej a jak daje gazu to czasami wogule nie drga
dodam że test przeprowadzałem na autostradzie Opole Wrocław
początkowo myślałem że to od klocków wymieniłem je na przodzie i dalej to samo a przejechałem ponad 1 tys km na nowych
i jeszczcze pytanko na 4 biegu rączka zmiany biegów czasami bardzo mi skacze ale tylko na 4 to posuszka silnika do wymiany?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran