Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Drgania kierownicy na biegu jałowym
Witam wszystkich. Mam golfa III z silnikiem 1.8 z 1993 r. Od jakiegoś czasu gdy stoję na biegu jałowym drży mi kierownica. Tak samo jest gdy stoję na biegu z wciśniętym sprzęgłem. Gdy dodam gazu lub ruszam drgania ustają, podczas jazdy wszystko jest ok, dzieje się tak tylko na postoju. Proszę o pomoc.
- szetom79
- Berbeć
mialem to samo w tdi drżało mi identycznie jak u Ciebie , wczoraj wymienilem poduche pod slinikiem ta z przodu i drżenie ustało nie calkowicie ale juz jest minimalnie wyczuwalne i nie przeszkadza to w jezdzie , czytelem w innym metacie ze poduszka uklada sie nawet do 3 miesiecy i dopiero przestaje trzes autem
ale u Ciebie na 99% to bedzie to
kosz poduszki oryginalnej w moim wypadku 79zł i jakas godzina roboty
ale u Ciebie na 99% to bedzie to
kosz poduszki oryginalnej w moim wypadku 79zł i jakas godzina roboty-

bioly21 - Gaduła
bioly21 napisał(a): wczoraj wymienilem poduche pod slinikiem ta z przodu i drżenie ustało nie calkowicie ale juz jest minimalnie wyczuwalne
Wymieniałes bo była naderwana czy poprostu chciales zmienic bo miala już swoje nalatane i czules wibracje. ?
Mój golfik
-

slawek5t - Members
slawek5t napisał(a):bioly21 napisał(a): wczoraj wymienilem poduche pod slinikiem ta z przodu i drżenie ustało nie calkowicie ale juz jest minimalnie wyczuwalne
Wymieniałes bo była naderwana czy poprostu chciales zmienic bo miala już swoje nalatane i czules wibracje. ?
wymienilem poniewaz sprawdzajac wczesniej na wlaczonym silniku pod autem ktore drgaja tylko ta byla do wymiany , boczna i pod skrzynia sa w porzadku wiec nie widze sensu ich wymieniac , tak jakpisalem drganie ustalo jest odczuwalne minimalnie ale licze na to ze sie ulozy i drgac przestanie
-

bioly21 - Gaduła
Panowie podłączę się do tematu mam ten sam problem co kolega na wolnych obrotach drga mi kierownica luzów nie ma i rozumiem ze może być do wymiany poducha ale pytanie jak sprawdzić która to na pewno
? Proszę bardzo o pomoc bo strasznie to denerwuje.
? Proszę bardzo o pomoc bo strasznie to denerwuje.- ogon1992
- Czytacz
ogon1992 napisał(a):Panowie podłączę się do tematu mam ten sam problem co kolega na wolnych obrotach drga mi kierownica luzów nie ma i rozumiem ze może być do wymiany poducha ale pytanie jak sprawdzić która to na pewno? Proszę bardzo o pomoc bo strasznie to denerwuje.
ja sprawdzalem tak, zapalilel auto wszedlem na kanal , i po kolei sprawdzalem kazda poduche ktora drga jak samochod jest na biegu jalowym , pojechalem kupilem ta poduche, wymienilem , czynnosc sprawdzajaca powtorzylem , nowa juz nie drgala w samochodzie drgania rowniez ustaly
-

bioly21 - Gaduła
Pele napisał(a):duży luz góra dół na kierownicy
W kolumnie zaraz nad krzyżakiem jest łożysko lub tulejka. Sprawdź czy nie ma tam luzu
[ Dodano: 2012-04-03, 16:59 ]
http://auto-truck3.pl/product.php?id_product=648
To jest to jakby co. U siebie teraz wymieniam
Mój golfik
-

slawek5t - Members