Witam czy to normalne ze kierownica ma lekkie odgięcia góra dół przy użyciu dotego siły czy powinna być całkowicie sztywno i ani drgnąć . Wydaje mi się , że było tak zawsze , ale teraz zwróciłem na to uwage .
Jak masz to odkrec obudowe kierownicy i plastiki pod nia i tam masz srudby i zobacz czy nie maja luzu Jak nie maja luzu a kiera dalej ma luz to znaczy ze masz juz wyrobiony krzyzak
Bez regulacji kierownicy nie ma tych srub i wtedy za luz tez moze byc winien krzyzak Jest on nad pedalem sprzegla
a co ma krzyzak do tego typu luzow? Delikatny luz zawsze bedzie bo ten typ tak ma ale nie sa to luzy ktore skutkuja mniejsza sterowalnoscia pojazdu. Po prostu kolumna ma taka budowe
No poprostu da sie lekko poruszyc w gore kierownica nic mi nie szfankuje jezeli chodzi o jazde , ale ja lubie zadbać o wszystkie szczegóły wiec zapytałem najlepiej sprawdze sobie to u szfagra czy tez tak ma dla pewności .
to luz na łożysku na kolumnie kierowniczej
w niczym to nie przeszkadza (czasem jak oprzesz się na kierownicy przy awaryjnym hamowaniu to wyczujesz skok)
a cały dzień żeby to naprawić
Witam. Co do tych luzów to chciałem się zapytać o coś a mianowicie kilka dni temu tak przy obracaniu kierownicą zaczęło coś stukać (regularne stuki) i kierownica dostała straszny luz delikatnie po skosie góra-dół... przeraziłem się bo były to b.głośne styki. I po pewnym czasię problem ustąpił... Czy to była wina jakiegoś krzyżaka czy co??? Czy ktoś wie co to było? Z góry dzięki