. Podejrzewam, że to magłownica, bo podczas jazdy pompa nie wydaje żadnych dźwięków, lecz nie jestem pewien. Gdyby to była magłownica, to ile kosztowała by taka wymiana (część)?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Ciezko chodzi kierownica
Ostatnio czuje, jakby wspomaganie w moim Golfie nie działało. Kierownica chodzi jak bym jechał czołgiem (ciężko)
. Podejrzewam, że to magłownica, bo podczas jazdy pompa nie wydaje żadnych dźwięków, lecz nie jestem pewien. Gdyby to była magłownica, to ile kosztowała by taka wymiana (część)?
. Podejrzewam, że to magłownica, bo podczas jazdy pompa nie wydaje żadnych dźwięków, lecz nie jestem pewien. Gdyby to była magłownica, to ile kosztowała by taka wymiana (część)?- KeYo
- Berbeć
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1896 cm3 [1Y]
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Ciezko chodzi kierownica
maglownica może jedynie cieknąć albo w ogóle nie działać, albo wspomaganie Ci chodzi albo nie, sprawdź poziom płynu i stan pompy. Wymiana droga, polecam kupić maglownice używaną lub po regeneracji.
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Poziom płynu jest ok. Obawiam się, że pompa po prostu się sypie, bo zaczęła skrzypieć teraz. Póki co da się jeździć, ale lepiej się z wspomaganiem jechało.
- KeYo
- Berbeć
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1896 cm3 [1Y]
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Spróbój wymienić płyn ale na mineralny nie syntetyk. Płyn ciągnie wodę i maglownice rdzewieją bo nikt nie wymienia tego płynu, a powinien.
Pozdrawiam
-

arthorius - Badacz tematu
W swoim cabrio 1.8 miałem podobnie. Wyciągnąłem pompę, rozebrałem, umyłem, założyłem nowe uszczelnienia za kilka zł, złożyłem, wlałem nowy płyn wspomagania i wszystko elegancko chodzi przy 17 calowych felgach. Też tak spróbuj jeśli masz możliwości. Bo to najtańsza i najprostsza metoda na początek 

-

Karol B. - Members
Tak do informacji jak wymiana uszczelniaczy pompy nic nie da to regeneracja maglownicy kosztuje 600zł
Pozdrawiam
-

arthorius - Badacz tematu
• Strona 1 z 1