Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupić maglownicę na allegro? Są bardzo tanie. Moja cieknie i pewnie nie da się tego uszczelnić? Co o tym myślicie, czekam na podpowiedzi.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Cieknąca maglownica
Mario
- Mario1987
- Czytacz
Re: Cieknąca maglownica
Mario1987 napisał(a):Chciałbym się dowiedzieć czy warto kupić maglownicę na allegro? Są bardzo tanie. Moja cieknie i pewnie nie da się tego uszczelnić? Co o tym myślicie, czekam na podpowiedzi.
Pozdrawiam
Jak sprzedający daje gwarancję rozruchową to jak najbardziej. Może w okolicy masz jakiś szrot i mógłbyś osobiście obejrzeć przed kupnem czy nie ma wybitej listwy i jakiś wycieków.Tak by było najbezpieczniej. Ale tak jak na początku napisałem są sprzedawcy co dają czas na założenie i sprawdzenie produktu

-

pietrasiak2 - Members
Mario1987, maglownica od 1.4 do 1.8 czy 2.0 pasuje
vento czy inne podobne chyba nawet passat b3 pasowały i skoda polo seat ibiza ...
poszukaj w okolicy czy ktoś nie rozbiera jak alegro niepomaga to tablica i ogłoszenia lokalne olox cz kumple znajomi ...
vento czy inne podobne chyba nawet passat b3 pasowały i skoda polo seat ibiza ...
poszukaj w okolicy czy ktoś nie rozbiera jak alegro niepomaga to tablica i ogłoszenia lokalne olox cz kumple znajomi ...
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Przy okazji wymiany maglownicy proponuję wymianę drążków kierowniczych sworzni i tuleji na wachaczach.W zeszłym roku za wymianę maglownicy krążków tuleji + ustawienie zbieżnośći w golfie ojca płaciliśmy za robociznę coś około 300zł(bez kosztów zakupu części).
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam mam problem z moim golfikiem mianowicie wycieka mi olej od wspomagania kierownicy jest to ubytek około 100 ml na miesiąc. Wyciek jest widoczny z takiej gumy w kształcie harmonijki z tego co już wyczytałem to problem jest chyba z maglownicą cieknie od strony pasażera. Teraz nie wiem czy trzeba wymienić cała maglownice czy może wystarczy tam kupić jakieś uszczelniacze? Albo po prostu nie robić nic kupić większą bankę oleju do wspomagania i uzupełniać ubytki jak jest taki mały wyciek? Auto rocznie robi poniżej 10 tys km, a też już daje mu gdzieś dwa latka życia ze względu na korozje. Wyczytałem też, że są jakieś płyny żeby uszczelniać wyciek może to zastosować ? Auto jest z 1995r. 1.9 TDI 90 km
- Matti1989a
- Berbeć
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
To już Twoja decyzja, jeśli ma jeździć rok lub dwa, to zależy czy chcesz oddawać do wymiany czy sam robić, bo jak dostaniesz tanio to możesz zrobić, w regeneracje bym się nie bawił
A dolewać?:D Twoja decyzja 
A dolewać?:D Twoja decyzja 
-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB
Gdyby to auto było w trochę lepszym stanie to może i by warto inwestować one już dużo nie jeździ. Ogólnie dużo problemu z nim nie ma ale już korozję ma choć idzie teraz ba wyprawki żeby trochę lepiej wyglądał. Zamówiłem preparat firmy wynns do wspomagania. Ten wyciek nie jest cały czas narazie dużego ubytku nie ma może pomoże ten preparat najwyżej będzie cieklo dalej
- Matti1989a
- Berbeć
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON