Witam.
Mam golfa 3 kombi i ostatnio wykonałem swapa na ABF- co za tym idzie mocy przybyło i chciałem wzmocnić hamulce. Obecnie mam tarcze 256mm- wentylowane. Chciałbym coś więcej nie zmieniając rozstawu kół. Jeżdżę na 15". Oczywiście nie mam grubej kasy na zaciski z Porsche- dlatego prośba o porady- myślałem o jakiś dwutłoczkowych czy coś w tym stylu. Mam nowe zaciski Lucas 54- może da się coś z tym zrobić. Za wszelkie porady z góry dzięki.
Pozdro.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

pajda150 - Badacz tematu
pajda150 napisał(a):przeciez felga 15 cali byłą fabrycznie w vr6 na heblach 288 wiec dlaczego by mu miało nie wejsc...
a temu że jak to nie będzie ori zacisk VW (Lucas - 280, ATE - 288) tylko jakiejś innej marki, jak np wspomniana wcześniej Alfa, to już może być za duży i przycierać o felgę
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
A mi coś się wydaje, że nie w każdą 15'' wejdą heble 288
sam mam u siebie 288mm i felgi stalowe od vr6 i luzu między felgą a zaciskiem jest kilka mm
wydaje mi się,że jest różnica chociażby w ET. felgi mam takie jak tu: http://www.gumtree.pl/c-ViewAdLargeImag ... lf+3+felgi
sam mam u siebie 288mm i felgi stalowe od vr6 i luzu między felgą a zaciskiem jest kilka mm
wydaje mi się,że jest różnica chociażby w ET. felgi mam takie jak tu: http://www.gumtree.pl/c-ViewAdLargeImag ... lf+3+felgi-

dave20 - Czytacz
zb46, rozumiem że jesteś zachwycony że masz ABF ale chyba rozumiesz że 150 koni to nie szał. Uważam że spokojnie starczą 256 na firmowych komponentach, a jeśli chcesz mocniejsze to z GTI 280 moga być ale tam jeszcze dochodzi więcej elementów problem pozostaje że GTI były na 5 śrób piasty trzeba zmnieniać z przodu - te szczegóły sa opisane na forum.
- pablomed
- Members