Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zestaw naprawczy
Witam, w moim GTI mam zapieczone tłoczki z tyłu, nie moge wkrecic, chciałbym kupic zestaw naprawczy ale nie moge znaleść odpowiedniego zeby był dobrej srednicy tloczek i gumki. Tłoczek musi byc nowy czy moze wyczysczony dobrze stary? Wiecie a moze polecacie jakis zestaw? A moze swap na zaciski z mk4? 

- damianb194
- Czytacz
- Rocznik: 92
- Silnik: 2.0 8v 2e
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: Zestaw naprawczy
Chciał nie chciał... Musisz zmierzyć średnicę tłoczka by dobrać zestaw naprawczy.
Wymiana tłoczka. Jeśli nie ma na nim głębokich wżer to możesz go zostawić. Ale zestaw naprawczy z tłoczkiem to tylko parę złotych więcej.
Sztuka dla sztuki. Zapiekają się częściej niż w mk3. Tak więc to żadne rozwiązanie problemu.
Wymiana tłoczka. Jeśli nie ma na nim głębokich wżer to możesz go zostawić. Ale zestaw naprawczy z tłoczkiem to tylko parę złotych więcej.
A moze swap na zaciski z mk4?
Sztuka dla sztuki. Zapiekają się częściej niż w mk3. Tak więc to żadne rozwiązanie problemu.
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Wystrzegaj sie raczej zestawów gumek firmy autofren są bardzo popularne w sklepach a ja sam miałem przypadek że rozpadały sie w rękach. Lepiej zainwestować w TRW.
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
prawda. Sein/Autofren jakościowo wygląda jak używany 

Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
- VolDan
- Moderator Globalny
- Rocznik: 92