Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zerwany gwint
Witam, krzywo wkręciłem rurkę od prlzedniego lewego hamulca, i zerwał sie gwint w tym, w co wkręcałem, teraz mi przecieka. Czy złapanie na hermetyk jest dobrym rozwiązaniem, czy lepiej wymienić na nową część?
-

spike666 - Czytacz
oj to od abs układ regulacyjny z pompą
to raczej droga czesc a hermetyk nieda rady
pamiętam jak miałem malucha to wkleiłem w pompe rurke z zerwanym gwintem na poxipol bo mi przeciekały
i trzymało ale polecam odtłuścić dobrze
to raczej droga czesc a hermetyk nieda rady
pamiętam jak miałem malucha to wkleiłem w pompe rurke z zerwanym gwintem na poxipol bo mi przeciekały
i trzymało ale polecam odtłuścić dobrze
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
jest myk na to - dokładnie obsuszyć i posmarować całe klejem z zewnątrz,
bo zerwałeś gwint , i teraz nie dociskany jest przewód - kołnierz przewodu, i teraz płyn cieknie ci ze srodka nakrętki z przewodu tak...
no w sumie napewno. no to mozesz to posmarować klejem z zewnatrz jakimś aluminiowym albo wyjąc pompę , zrobić większy gwint jeśli na to ścianki pozwolą i zastosować nakrętke z przewodu od auta francuskiego np od tylnego cylinderka hamulcowego np: citroen AX nakrętka 12tka z tego co pamietam...
wtedy swoja starą nakretke wyrzucasz a nakładasz wiekszą i zarabiasz kocówkę przewodu maszysnka...
albo wymiana agregatu...
nie wiem co można innego zrobić...
bo zerwałeś gwint , i teraz nie dociskany jest przewód - kołnierz przewodu, i teraz płyn cieknie ci ze srodka nakrętki z przewodu tak...
no w sumie napewno. no to mozesz to posmarować klejem z zewnatrz jakimś aluminiowym albo wyjąc pompę , zrobić większy gwint jeśli na to ścianki pozwolą i zastosować nakrętke z przewodu od auta francuskiego np od tylnego cylinderka hamulcowego np: citroen AX nakrętka 12tka z tego co pamietam...
wtedy swoja starą nakretke wyrzucasz a nakładasz wiekszą i zarabiasz kocówkę przewodu maszysnka...
albo wymiana agregatu...
nie wiem co można innego zrobić...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
DOKLADNIE TAK!!!!!SotoM napisał(a):jest myk na to - dokładnie obsuszyć i posmarować całe klejem z zewnątrz,
bo zerwałeś gwint , i teraz nie dociskany jest przewód - kołnierz przewodu, i teraz płyn cieknie ci ze srodka nakrętki z przewodu tak...no w sumie napewno. no to mozesz to posmarować klejem z zewnatrz jakimś aluminiowym albo wyjąc pompę , zrobić większy gwint jeśli na to ścianki pozwolą i zastosować nakrętke z przewodu od auta francuskiego np od tylnego cylinderka hamulcowego np: citroen AX nakrętka 12tka z tego co pamietam...
albo wymiana agregatu...
OBADAJ MOJEGO CZARNUCHA : moj-golf/moj-czarnuch-t14951-60.html
-

Laska_VSV - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1