Mam problem z tylnym prawym zaciskiem, strasznie blokuje koło po 5 km na tarczy można jajko usmazyć wychodzi na to że tłoczek sie wysuwa a niechce sie chować jakieś pomysły???
Dodam że cały zacisk jak i wszystkie zostały wypiaskowane, wymalowane do tego nowe tłoczki komplet nowych gum i uszczelek ,prowadnice płynnie chodzą, jak ruszam tą wajchą od ręcznego to śruba sie wysuwa i chowa, płyn nigdzie nie wycieka do tego tarcze i klocki tez nowe. Usunąłem także korektor (na glebie itak sie nie sprawdza) puźniej wpadną regulatorki ale to raczej nie powinno wpływać bo drugie koło chodzi normalnie.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
najczęściej przyczyna to jednak nie odbijanie dźwigni ręcznego, sprawdź to po jeździe i paru użyciach recznego, czy odbiła do końca aż do ogranicznika. Jesli nie to albo oś tej źwigni skorodowała i ma opoty albo linka nienasmarowana nie wraca.
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a):najczęściej przyczyna to jednak nie odbijanie dźwigni ręcznego, sprawdź to po jeździe i paru użyciach recznego, czy odbiła do końca aż do ogranicznika. Jesli nie to albo oś tej źwigni skorodowała i ma opoty albo linka nienasmarowana nie wraca.
Ręczny chodzi płynnie w obu zaciskach, linki nowe nawet jeszcze ich nie naciągałem praktycznie luźne. nNiewiem co może nie grać do głowy przychodzi mi już za duze ciśnienie bez korektora choć wątpie czy mogłoby to blokować?? Za grube klocki w sklepie mówili że są dwa rodzaje grubości?? Niewiem dziwna sprawa bo wszystko praktycznie nowe a nie chodzi jak trzeba.
-

Radi - Members
Radi napisał(a):Za grube klocki w sklepie mówili że są dwa rodzaje grubości??
Może debile pytanie.. Ale porównałeś przed założeniem grubości klocków w obu kompletach? Może przysłali dwa różne komplety i stąd te problemy?
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu_mk3 napisał(a):Radi napisał(a):Za grube klocki w sklepie mówili że są dwa rodzaje grubości??
Może debile pytanie.. Ale porównałeś przed założeniem grubości klocków w obu kompletach? Może przysłali dwa różne komplety i stąd te problemy?
Nie takie debilne tez już o tym pomyślałem sa równe.
-

Radi - Members
Rozebrałem wszystko jeszcze raz złożyłem odpowietrzyłem i o dziwo teraz drugie koło bardziej blokuje czyli problem jest na całym tyle.
coraz bardziej stawiam na ten brak tego śmiesznego korektora
coraz bardziej stawiam na ten brak tego śmiesznego korektora-

Radi - Members
Witam, mam pewien problem, moj golfik niestety ale musial stac prawie miesiac czasu bez zjazdy, gdy po misiacu chcialem sie przejechac zauwarzylem ze cos ciezko rusza tak jakby reczny byl zaciagniety okazalo sie ze trzyma hamulec w tylnim lewym kole, co robic?? prosze o pomoc
[ Dodano: 2013-05-22, 12:13 ]
dodam ze tylnie kola sa na bebnach a nie na tarczach
[ Dodano: 2013-05-22, 12:13 ]
dodam ze tylnie kola sa na bebnach a nie na tarczach
- babilonczyk
- Berbeć
Sciagnelem bemben wszystko wydaje sie normalne, wymienilem cylinderek bo zauwarzylem delikatny wyciek plynu zaciognolem reczny i odpuscilem by sprawdzic czy wszystko gra jednak sie okazalo ze dalej to samo, wiec wina jest chyba linki recznego? i jeszcze jedno pytanko mam dlaczego tak ciezko beben nachodzi na szczeki czy tak musi byc??? dodam ze jak zalorze beben to ledwo krece rekoma kolo
- babilonczyk
- Berbeć
• Strona 1 z 1