Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana klockow i kaplica:(
koledzy mam problem i to wielki. wczoraj wymienilem komplet klockow przod, po wymianie pedal wchodzi stopniowo do podlogi:( oraz po kilku chamowaniach wcale przod nie lapie:(. Odpowietrzone zgodnie z technologia i nic, plyn zmienilem i odpowietrzylem i nic co to moze byc?? klocki wedlug sprzedawcy sa dobrej jakosci.
- KrzysztofKaty
- Czytacz
KrzysztofKaty, a dobrze założyłeś klocki? Bo kupując masz w komplecie 2 inne i 2 inne.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
paxstor napisał(a):Moim skromnym zdaniem klocki nie mają tu nic do rzeczy...
mają i to dużo, bo w komplecie są dwa większe i dwa mniejsze... Jak założył je odwrotnie (co przy dobrze wyczyszczonym zacisku jest możliwe) to mogło zablokować klocek w zacisku i dlatego ma problem z hamowaniem...
w jaki sposób wciskałeś tłoczek?? bo jeśli robiłeś to młotkiem to sprawdź czy nie wbiłeś go krzywo

Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom 

-

RAQnio_V - Badacz tematu
Swoją drogą nowy klocek musi się dotrzeć do starej tarczy a w tym czasie hamowanie jest słabsze bo nie łapie całą powierzchnią jak się dotrze będzie wszystko w normie 

-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
AdiK__ napisał(a):Swoją drogą nowy klocek musi się dotrzeć do starej tarczy a w tym czasie hamowanie jest słabsze bo nie łapie całą powierzchnią jak się dotrze będzie wszystko w normie
A co wspolnego ma docieranie klockow z wpadajacym w podloge pedalem?
-

prekursor - Badacz tematu
Odpowietrzalem w kolejnosciprawy tyl,lewy tyl.prawy przod lewy przod klocki wlozone wedlug tarych i inaczej wejsc nie wejda:)
- KrzysztofKaty
- Czytacz
KrzysztofKaty napisał(a):oraz po kilku chamowaniach wcale przod nie lapie
RAQnio_V, Z tego co ja zrozumiałem to na początku coś łapał hamulec a po drugie nawet jak by było tak jak mówisz to nie było by problemu z wpadającym pedałem ponieważ tłoczek był by zaparty o ten klocek
-

paxstor - Members
• Strona 1 z 1