Wymiana klockow i kaplica:(

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Wymiana klockow i kaplica:(

Postprzez KrzysztofKaty » 25 paź 2011, o 20:13

koledzy mam problem i to wielki. wczoraj wymienilem komplet klockow przod, po wymianie pedal wchodzi stopniowo do podlogi:( oraz po kilku chamowaniach wcale przod nie lapie:(. Odpowietrzone zgodnie z technologia i nic, plyn zmienilem i odpowietrzylem i nic co to moze byc?? klocki wedlug sprzedawcy sa dobrej jakosci.
KrzysztofKaty
Czytacz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 29 lip 2009, o 23:58
Lokalizacja: Elbląg/Stegna

Wymiana klockow i kaplica:(

 

Postprzez czaro » 25 paź 2011, o 22:30

KrzysztofKaty, a dobrze założyłeś klocki? Bo kupując masz w komplecie 2 inne i 2 inne.
Avatar użytkownika
czaro
Members
 
Posty: 2224
Dołączył(a): 17 lis 2009, o 16:37
Lokalizacja: Skarżysko-Kamienna

Postprzez paxstor » 25 paź 2011, o 23:59

Moim skromnym zdaniem klocki nie mają tu nic do rzeczy... ale za to spróbował bym jeszcze raz odpowietrzyć PS. w jakiej kolejności odpowietrzałeś?
Avatar użytkownika
paxstor
Members
 
Posty: 752
Dołączył(a): 28 lut 2011, o 21:08
Lokalizacja: Ostrołęka

Postprzez RAQnio_V » 26 paź 2011, o 06:48

paxstor napisał(a):Moim skromnym zdaniem klocki nie mają tu nic do rzeczy...

mają i to dużo, bo w komplecie są dwa większe i dwa mniejsze... Jak założył je odwrotnie (co przy dobrze wyczyszczonym zacisku jest możliwe) to mogło zablokować klocek w zacisku i dlatego ma problem z hamowaniem...
w jaki sposób wciskałeś tłoczek?? bo jeśli robiłeś to młotkiem to sprawdź czy nie wbiłeś go krzywo ;)
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
Avatar użytkownika
RAQnio_V
Badacz tematu
 
Posty: 381
Dołączył(a): 23 kwi 2011, o 06:22
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez AdiK__ » 26 paź 2011, o 07:24

Swoją drogą nowy klocek musi się dotrzeć do starej tarczy a w tym czasie hamowanie jest słabsze bo nie łapie całą powierzchnią jak się dotrze będzie wszystko w normie ;)
Avatar użytkownika
AdiK__
Members
 
Posty: 1637
Dołączył(a): 19 sty 2011, o 15:49
Lokalizacja: Sokółka
Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez prekursor » 26 paź 2011, o 08:31

AdiK__ napisał(a):Swoją drogą nowy klocek musi się dotrzeć do starej tarczy a w tym czasie hamowanie jest słabsze bo nie łapie całą powierzchnią jak się dotrze będzie wszystko w normie ;)


A co wspolnego ma docieranie klockow z wpadajacym w podloge pedalem?
Avatar użytkownika
prekursor
Badacz tematu
 
Posty: 160
Dołączył(a): 9 gru 2010, o 13:04
Lokalizacja: DM/LW

Postprzez KrzysztofKaty » 26 paź 2011, o 17:20

Odpowietrzalem w kolejnosciprawy tyl,lewy tyl.prawy przod lewy przod klocki wlozone wedlug tarych i inaczej wejsc nie wejda:)
KrzysztofKaty
Czytacz
 
Posty: 81
Dołączył(a): 29 lip 2009, o 23:58
Lokalizacja: Elbląg/Stegna

Postprzez paxstor » 26 paź 2011, o 18:15

KrzysztofKaty napisał(a):oraz po kilku chamowaniach wcale przod nie lapie


RAQnio_V, Z tego co ja zrozumiałem to na początku coś łapał hamulec a po drugie nawet jak by było tak jak mówisz to nie było by problemu z wpadającym pedałem ponieważ tłoczek był by zaparty o ten klocek
Avatar użytkownika
paxstor
Members
 
Posty: 752
Dołączył(a): 28 lut 2011, o 21:08
Lokalizacja: Ostrołęka





Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości