Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana klocków hamulcowych przód.
Witam, jestem nowy i mam problem z wymianą klocków z przodu, szukałem różnych tematów i widziałem filmik jak to robić, ale było to wszystko na temat tarcz wentylowanych, a ja mam zwykłe, nie widać żadnych śrub żeby odkręcić, albo coś w tym stylu tylko jakieś zawleczki które podczas wyciągania nic nie dały, prosiłbym o pomoc i poradę.
- nowak005
- Berbeć
Przy zmianie klocków z przodu nie ma różnicy czy to tarcza wentylowana czy pełna. Zasada zmiany jest taka sama.
http://majsterek-debesciak.pl/filmy.php ... film&id=40
http://majsterek-debesciak.pl/filmy.php ... film&id=40
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
-

hellaflush - Gaduła
-

hellaflush - Gaduła
palio45 napisał(a):Przecinak
nie no bez jaj
większa żaba do rur wystarczy 
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
krzyś napisał(a):palio45 napisał/a:
Przecinak
nie no bez jaj większa żaba do rur wystarczy
To są dopiero jaja...
hellaflush napisał(a):A czym wcisnąć tłoczek jak nie mam specjalistycznych narzędzi?
Jeśli toczki ciężko chodzą to należałoby je rozebrać i przeczyścić. Bo tak to 'głupiego robota' .

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Paweu_mk3 napisał(a):krzyś napisał(a):palio45 napisał/a:
Przecinak
nie no bez jaj większa żaba do rur wystarczy
To są dopiero jaja...hellaflush napisał(a):A czym wcisnąć tłoczek jak nie mam specjalistycznych narzędzi?
Jeśli toczki ciężko chodzą to należałoby je rozebrać i przeczyścić. Bo tak to 'głupiego robota' .
"toczki" dobre...
można również użyć ścisku stolarskiego czasem wystarczy pomyśleć ale kolega Paweu_mk3 ma silne palce najwidoczniej lubi się męczyć 
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
-

krzyś - Members
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.9 TDI 1Z
Wszystko chodzi gładko a tłoczek wcisnąłem ściskiem stolarskim + stare klocki jako podkładka.
A jak długo docierać klocki? Kupiłem Boscha, wcześniej miałem Raicamy i pyliły jak cholera.
A jak długo docierać klocki? Kupiłem Boscha, wcześniej miałem Raicamy i pyliły jak cholera.
-

hellaflush - Gaduła
nie myśl ile docierać, po prostu unikaj ostrego hamowania do chwili aż zyskasz wrażenie że działanie hamulców jest tak silne jak powinno. A wstępnie możesz kilka razy rozpędzić auto gdzieś do 80 i dość delikatnie hamować do 50km/h
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1