Proszę o pomocModerator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wymiana cylinderków z tyłu...
Witam czeka mnie wymiana cylinderków z tyłu.Proszę mi wytłumaczyć łopatologicznie krok po kroku to się robi. Jest na necie jakaś porada
Proszę o pomoc
Proszę o pomocmoj-golf/vw-golf-3-rolling-stones-t4304.html - Mój red Rolling Stones 

-

Bonix - Badacz tematu
jak masz z tyłu hamulce bebnowe to najpierw musisz zdjąc beben tak jak w tym linku : http://www.golf3.pl/topics28/wymiana-lo ... t11409.htm
jak juz zdejmiesz beben to u góry zobaczysz cylinderek hamulcowy przymocowany jest na dwóch sróbach imbusowych 6. odkreć tez przewód płynu hamulcowego i czymś uszczeln bo płyn wycieknie. odkręc sróby mocujące cylinderek i koniec masz juz go w reku
jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz
cylinderek zaznaczyłem żółtą strzałką
jak juz zdejmiesz beben to u góry zobaczysz cylinderek hamulcowy przymocowany jest na dwóch sróbach imbusowych 6. odkreć tez przewód płynu hamulcowego i czymś uszczeln bo płyn wycieknie. odkręc sróby mocujące cylinderek i koniec masz juz go w reku
cylinderek zaznaczyłem żółtą strzałką

-

arek ryba - Members
jak odkręcisz cylinderek, chyba klucz 10 to zaslep czymś przewód hamulcowy bo ci wycieknie cały płyn, pozniej wkręć nowy załóż wszystko a na koncy odpowietrz układ- ni epowinien się bardzo zapowietrzyc
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Nowal, ma race odpowietrz układ zaczynając od koła najbardziej oddalonego od zbiorniczka z płynem hamulcowym
-

arek ryba - Members
Dzięki bardzo panowie muszę się za to zabrać bo mi z tyłu szczęki nie odbijają i myślę że cylinderek nie odbija...
moj-golf/vw-golf-3-rolling-stones-t4304.html - Mój red Rolling Stones 

-

Bonix - Badacz tematu
to niekoniecznie musi być cylinderekBonix napisał(a):szczęki nie odbijają i myślę że cylinderek nie odbija...
najlepiej to rokrecić i zobaczyć co sie tam dzieje.. 
-

arek ryba - Members
mzoe sprężyna? Rozbierz bęben i zobacz. Wątpie ze to cylinderek jezeli ma siłe zacisnąć szczęki to powinien wrócic, a moze masz az tak zapieczone hamulce
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
tłoczek w cylinderku nie moze tak sie wysunac i sie zablokować. a ręczny hamulec jak ci działa?? moze zardzewiałe jest ramie przy szczece i efekt jest taki jakbyś jeździł na zaciągnietym ręcznym.szczęka dotyka do bebna i jest taki efekt....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1