Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
no oki zobacze w sobote co i jak moga byc klocki. z tym smarowaniem sluszna uwaga
JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
-

Golfik1986 - Ekspert
Re: wpadanie pedala hamulca
Golfik1986 napisał(a):witam mam maly klopocik a mianowicie jak stoje na jakims wzniesieniu i nie tylko wpada mi troszke pedal robi sie bardziej miekki a druga sprawa ze podczas puszczania hamulcow slychac takie delikatne piszczenie w tylnych kolach. co to moze byc???
co to delikatnie wpadajacego pedału hamulca -to jest wszystko w porządku.u mnie też tak jest. tzn działa wspomaganie hamulcy... i mam układ hamulcowy sprawny!!
co do piszczenia z tyłu to piszczą szczęki hamulcowe w miejscu gdzie dotykaja tarczy kotwicznej...kwestia rozebrania dokładnego wyczyszczenia nałożenia gestego smaru i zniknie problem na bardzo długi czas....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
SotoM, tu mnie zaskoczyles
a co to jest to wspomaganie hamulcy w poprzednim samochodzie nie mialem czegos takiego. ale powiem ci ze wczoraj naparzal deszcz na maksa i dzis jezdzilem caly dzien i nie slychac piszczenia
a co to jest to wspomaganie hamulcy w poprzednim samochodzie nie mialem czegos takiego. ale powiem ci ze wczoraj naparzal deszcz na maksa i dzis jezdzilem caly dzien i nie slychac piszczenia

-

Golfik1986 - Ekspert
Golfik1986 napisał(a):SotoM, tu mnie zaskoczyles![]()
nie słychac bo mokre w srodku

-

TOMEK 84 - Members
TOMEK 84 napisał(a):nie słychac bo mokre w srodku
to na pewno dlatego poczekam az obeschnie

-

Golfik1986 - Ekspert
Golfik1986 napisał(a):a co to jest to wspomaganie hamulcy w poprzednim samochodzie nie mialem czegos takiego
to miałeś malucha? Serwo czyli podciśnieniowe wspomaganie jest w większości samochodów i tylko w maluch tego nie widziałem
-

mani51 - Members
eyy no mialem skode felicie ale jakos tam mi pedal nie wpadal...
-

Golfik1986 - Ekspert
-

TOMEK 84 - Members
Golfik1986 napisał(a):eyy no mialem skode felicie ale jakos tam mi pedal nie wpadal...
bo wpadać nie powinien chyba że źle rozumiemy słowo wpadał, może tylko lżej Ci hamuje...jeśli to sprawka serwo tak jak pisze kolega SotoM to winna jest jego regulacja no ale to się da zronić tylko wyjmując serwo bo tam w środku jest śróbka która się wkręca i wykręca przez co ustawia się tak jakby czułość serwa... u Ciebie jest tak że podciśnienie za wcześnie pociąga membranę a powinno być tak że dociskasz pedał hamulca do pewnego momentu gdy zaczyna się hamowanie tzn tłoczek w pompie już się ruszył i zamknął kanał zasilający i klocki i szczęki już dojdą do tarcz i bębnów i dopiero wtedy powinna pomóc membrana...ale moim zdaniem to zmień sobie ten płyn i odpowietrz układ dla świętego spokoju bo może to wystarczy
-

mani51 - Members
one hamuja dobrze caly czas tlumacze. pedal mi sie robi miekki podczas postoju na swiatlach np czy w korku
-

Golfik1986 - Ekspert