Włącznik świateł stopu...

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Włącznik świateł stopu...

Postprzez Starszy_Pan » 10 lip 2015, o 11:16

Wczoraj, po raz kolejny, "zniknęły" światła hamowania :(
Poprzednim razem przepaliła się żarówka w trzecim świetle stop, zrobiła zwarcie i wywaliło bezpiecznik (nr 20).
Po wymianie żarówki i bezpiecznika wszystko wróciło do normy.
Wczoraj sprawdziłem żarówki - OK, bezpiecznik - OK, napięcie na bezpieczniku - OK. Metodą prób doszedłem do wniosku, że przyczyną braku stopu może być włącznik przy pedale. Sprawdzam a tu :zawstydzony: zonk :! Są dwa :! Wyjąłem wtyczki z obydwu, włożyłem na miejsce - i stopy są :)
Moje pytanie do czego jest drugi włącznik :? Na schematach nie znalazłem :?
Avatar użytkownika
Starszy_Pan
Czytacz
 
Posty: 63
Dołączył(a): 20 wrz 2014, o 13:17
Lokalizacja: Warszawa
Rocznik: 1997
Silnik: 1.9 ALE
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Włącznik świateł stopu...

 

Re: Włącznik świateł stopu...

Postprzez VolDan » 10 lip 2015, o 14:25

prosty sprawdzian wypnij z jednego i wciśnij stop i sprawdź reakcje. ciężki mi w to uwierzyć zebyś miał 2 czujniki stop
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Włącznik świateł stopu...

Postprzez Thorsten » 10 lip 2015, o 18:33

może od tempomatu? Nie gnocie jeśli się mylę. Zgaduje :D
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe


- - -



Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości