Waz podcisnieniowy

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Waz podcisnieniowy

Postprzez Murel » 8 paź 2009, o 15:36

witam mam pytanie bo przetarl mi sie waz podcisnieniowy odchodzacy od pompy ukladu hamulcowego ten grubszy (twarda guma lub plastik) i chodzi o to czy jest jakas inna opcja jak go zastapic i czym??

Obrazek

chodzi wlasnie o ten na czerwono (zdjecie poogladowe) bo nie jestem mechaniorem ale weza to sobie wymieni
Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
Avatar użytkownika
Murel
Czytacz
 
Posty: 114
Dołączył(a): 24 cze 2008, o 13:30
Lokalizacja: Ostrowiec Sw./Łódź

Waz podcisnieniowy

 

Postprzez pablomed » 8 paź 2009, o 19:49

doraźnie to go po prostu uszczelnij dobrą taśmą klejącą, i zacznij poszukiwania po allegro lub szrotach, bo nowy będzie pewnie dostępny tylko w ASO i drogi
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez Imper » 8 paź 2009, o 20:06

chyba posiadam taki waz na sprzedaz
Avatar użytkownika
Imper
Members
 
Posty: 1601
Dołączył(a): 4 gru 2007, o 02:30
Lokalizacja: Bydgoszcz

Postprzez Repsol » 8 paź 2009, o 21:54

Murel, udaj się do jakiegoś sklepu z częściami do ciężarówek/TIR-ów i poproś sprzedawcę o wąż pneumatyczny typu: TEKALAN. Albo jakiś inny-to już Ci tam doradzą jak wytłumaczysz im o co biega. Kupuje się toto na metry, jakieś 5-6zł za mb (nie piniondze a wygoda :-P) Oczywiście średnicę musisz znać bo są różne.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Avatar użytkownika
Repsol
Badacz tematu
 
Posty: 286
Dołączył(a): 9 lut 2009, o 20:28
Lokalizacja: Małopolskie

Postprzez Murel » 9 paź 2009, o 15:59

Juz po szrotach pojezdzilem i zakupilem oryginal za 20 zeta ale obskoczylem naprawde kilka szrotow w łodzi i okolicach :cry:
Ale udalo sie i jest ok. :super: :super:
Jeszcze tylko go chyba zaizoluje w miejscu gdzie przetarl mi sie poprzedni i ... do boju kowboju

[ Dodano: 2009-10-09, 18:24 ]
nie trzeba izolowac. poprostu poprzedni wlasciciel zle go zamocowal i sie przetarl. teraz ja zamontowalem go inaczej, troche kombinacji i jest SUUUUUUPER ;-) :ok: :super: :super: :super:
Nie sztuką jest zabić komara przednią szybą... Sztuką jest to zrobić boczną
Avatar użytkownika
Murel
Czytacz
 
Posty: 114
Dołączył(a): 24 cze 2008, o 13:30
Lokalizacja: Ostrowiec Sw./Łódź


- - -



Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości