Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Uciekanie płynu hamulcowego po około 1000km, drżenie pedału
Ostatnio dolałem płynu DOT3 i zauważałem ze po pewnym czasie spada on do poziomi minimum i wtedy pedał hamulca drży przy hamowaniu do końca i słychać tarcie jak gdyby metal o metal. Czego to może być przyczyna??
- majuDJ
- Czytacz
jak to drżenia pedału...
czujesz w trakcie hamowania ze pulcuje ci pedał hamulca,tak..
byc mozę są krzywe tarcze hamulcowe,albo bebny... ale mimo wszystko zerwij bebny i spr.cylinderki z tyłu na bank ciekna....dlatego tyle płynu dolewasz...
czujesz w trakcie hamowania ze pulcuje ci pedał hamulca,tak..
byc mozę są krzywe tarcze hamulcowe,albo bebny... ale mimo wszystko zerwij bebny i spr.cylinderki z tyłu na bank ciekna....dlatego tyle płynu dolewasz...-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
pedał pulsuje już jak jest poziom płynu bliski minimum przy hamowaniu do końca, jak zatrzymuje się przy znaku STOP eheh( po pewnym czasie) tak jak płynu jest full to wszystko chodzi fajnie i hamuje dobrze. Tylko że zrobię tak z 5 kursów do Lublina po 100km i poziom oleju spada
- majuDJ
- Czytacz
jak dla mnie to do zdiecia sa bebny i kłania sie wymiana cylinderków hamulocwych wraz ze szczekami bo juz pewnie sa pozalewane przez płyn-jesli mam racje to odrazu ci mówie ze nawet nie masz co myć szczęk benzyną ekstrakcyjną czy nitro bo płyn hamulcowy nie wiaże sie z tą chemią...po za tym okładziny nasiakają płynem i nie bedzie potem wydajności hamulców... chyba ze uszkodzona jest pompa hamulcowa i płyn ucieka do serwa...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
ale tutaj nie ma co rozmyślać dlaczego pedał hamulca drży tylko trzeba zlokalizować miejsce wycieku płynu hamulcowego i naprawić to 

-

pawelek03576 - Gaduła
• Strona 1 z 1