Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Twardszy pedał hamulca...
Witam,dzisiaj zabrałem się do sprawdzenia korektora siły hamowania.Po oczyszczeniu złożyłem go z powrotem i teraz dużo ciężej niż wcześniej wciska się pedał hamulcowy.Czego to może być przyczyna?A i jeszcze czy mogło się do tego przyczynić nieprawidłowe ustawienie wysokości tego cięgiełka?Z góry dziękuję za pomoc...
- Golf_GL
- Czytacz
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8 90 KM ABS
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Jednym z powodów może być że miałeś stary płyn hamulcowy i teraz masz nowy i przez to pedał jest twardszy.
Inne ustawienie dźwigni może też to spowodować. Gdzieś czytałem że kolektor powinno się ustawiać za pomocą manometrów.
Inne ustawienie dźwigni może też to spowodować. Gdzieś czytałem że kolektor powinno się ustawiać za pomocą manometrów.
- michaal
- Badacz tematu
może się zapowietrzył układ
a jak nie to zobacz czy Ci nie syczy coś w okolicach serwa bo może podciśnienie ma nieszczelność i nie wspomaga pedału hamulca
a jak nie to zobacz czy Ci nie syczy coś w okolicach serwa bo może podciśnienie ma nieszczelność i nie wspomaga pedału hamulca
-

marcinkoz2910 - Members
Sprawdź czy tył hamuje może regulator źle jest ustawiony i blokuje przepływ płynu na tył dwa to sprawdź servo 

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1