Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Tarcze przód wentylowane
Witam! Mam golfa III rocznik 94' i mam takie małe pytanie w związku z tarczami hamulcowymi. Aktualnie mam w swoim tarcze z przodu ale pojedynczą, niewentylowaną ale zauważyłem że w niektórych trójkach są z przodu tarcze podwójne, wentylowane i moje pytanie brzmi: czy jeśli mam niewentylowane, pojedyncze tarcze to mógłbym wstawić zamiast nich podwójną wentylowaną? Bo nie ukrywam, że wolałbym mieć właśnie takowe niż te aktualne.
-

99szymon99 - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.0 2e
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
nie wiem jak w zwykłych golfach ale obawiam się że jeżeli chcesz wentyle to będziesz musiał przerzucić heble od gti. o swapie hamulów z gti masz wszystko napisane na forum
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Nadwozie: kombi
GrzesTM napisał(a): wiec analogicznie tylko tarcze i klocki, zadnych zaciskow.
Reasumując analogicznie
,przecież jak włożysz szersza tarczę (wentylowaną ) to jakie cieńsze klocki?
,są klocki albo do tarcz wentylowanych albo nie ,więc przy zmianie tarcz na wentylowane to muszą być większe heble bo klocki nie pomieścisz ,chyba że na blaszkach chcesz jeździć trollu napisał(a):jeżeli chcesz wentyle to będziesz musiał przerzucić heble od gti
i tu się zgodzę

moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
mój bład
przy 239 (zacisk VWII) wystarczy zmienic tarcze (12>20mm) i klocki do tego, nie różnią się niczym poza grubością (zestaw 239went byl wmk2 gti, zacisk ten sam VWII)
256, tarcza went 20mm wobec 13mm, klocek do tarcz went (również nieróżni się poza grubością) ALE!!! zapomniałem o jarzmie, w went jest inne!! zacisk pozostaje ten sam
no i są jeszcze 280 i większe, ale autor ma silnik 1.8 (chyba ze chce zmienić na właśnie 280 to, pewny nie jestem, chyba zacisk również może zostać z 256 ale znów inne jarzmo)

przy 239 (zacisk VWII) wystarczy zmienic tarcze (12>20mm) i klocki do tego, nie różnią się niczym poza grubością (zestaw 239went byl wmk2 gti, zacisk ten sam VWII)
256, tarcza went 20mm wobec 13mm, klocek do tarcz went (również nieróżni się poza grubością) ALE!!! zapomniałem o jarzmie, w went jest inne!! zacisk pozostaje ten sam
no i są jeszcze 280 i większe, ale autor ma silnik 1.8 (chyba ze chce zmienić na właśnie 280 to, pewny nie jestem, chyba zacisk również może zostać z 256 ale znów inne jarzmo)
i dlatego VW w ramach oszczędności montował wentylowane w tych samych zaciskach tylko klocki cieńsze, fabrycznie, a nie piłowane na papierze ściernym nocą w ciemnym garażusą klocki albo do tarcz wentylowanych albo nie

- GrzesTM
- Berbeć
Więc jeśli nie są wentylowane te tarcze to nie będzie żadnego problemu gdy się wstawi normalne ale wentylowane? Taki swap ze zwykłych niewentylowanych, na wentylowane i nie trzeba będzie wymieniać przy tym innych rzeczy typu zaciski?
-

99szymon99 - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2.0 2e
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1