Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
szum przy hamowaniu
Witam - od jakiegos czasu mam taki dziwny dzwiek podczas hamowania dochodzacy z tylu - na pewno to nie sa lożyska ibo byly jakis czas temu wymianiane - goscie ktorzy mi wymieniali ogolnie mieli oczyscic sprezynki i cylinderki bo wystepowal pisk przy puszczaniu pedalu hamulca - ten pisk ustapil ale po jakims czasie pojawil sie ten szum przy hamowaniu - goscie rowniez stwierdzili ze okladziny na szczekach sa w normie i pojezdze na nich - mialem je - ale powiedzieli ze nie oplaca sie ich wymieniac i tego nie zrobilem - moze bebny do wymiany - poradzcie cos - z gory dzieki
Ocean Blue Golf MKIII!!!
-

grzala99 - Czytacz
- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Pisk przy puszczaniu pedału hamulca... Jeden mechanik powiedział mi że ten typ tak ma. Podobno winny jest rozpierak, który można nasmarować ale za jakiś czas będzie to samo. Co mechanik to opinia.
Co do szumu to nie chce Cie martwić ale kolega miał coś takiego,a przyczyną była właśnie zerwana okładzina, która szurała. Choć nie mówie że to akurat to, ale sprawdzić warto.
Co do szumu to nie chce Cie martwić ale kolega miał coś takiego,a przyczyną była właśnie zerwana okładzina, która szurała. Choć nie mówie że to akurat to, ale sprawdzić warto.-

Lucas - Badacz tematu
Ja mam inny problem. Otóż przy hamowaniu czuć bicie pedału. Gdy wcisnę go do oporu to bicie ustaje, ale gdy jest tak do połowy, to czuć takie regularne bicie. Co może być tego przyczyną. A z tym rozpierakiem to ja też tak mam, przejebane, mega piszczy...
Nie mam już wózka...
-

majster - Czytacz
majster napisał(a):Ja mam inny problem. Otóż przy hamowaniu czuć bicie pedału. Gdy wcisnę go do oporu to bicie ustaje, ale gdy jest tak do połowy, to czuć takie regularne bicie. Co może być tego przyczyną. A z tym rozpierakiem to ja też tak mam, przejebane, mega piszczy...
Z tego co piszesz to wydaje mi sie że masz krzywe tarcze i dlatego bije podnies samochód zakreć kołem i zobaczysz czy sie lekko kreci czy hamuje coś co jakiś czas
- PabloSBT
- Members
• Strona 1 z 1