swap hamulcy

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

swap hamulcy

Postprzez KooxPL » 5 sty 2013, o 23:59

wymieniam właśnie serwo na takie z absm. i okazało się że przewody są sporo za krótkie , i co teraz zrobić najlepiej ? bo mam jeszcze przewody z pasata z którego robię swapa można by je było uciac na wymiar i jakoś połączył ale pytanie jak i czym ,dodam jeszcze że.jeden tylnym przewód jest na większą baryłkę ,
Avatar użytkownika
KooxPL
Czytacz
 
Posty: 120
Dołączył(a): 5 wrz 2010, o 01:24
Lokalizacja: WWE

swap hamulcy

 

Postprzez pablomed » 6 sty 2013, o 00:44

Miedziane przewody zamówisz zrobią ci co potrzebujesz z baryłkami do połączenia z tymi za krótkimi. Większość sklepów przyjmie takie zamówienie
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez KooxPL » 6 sty 2013, o 00:55

najlepieju jakbym dostal gdzies jakies laczniki do przewodow aluminiowych bez koniecznosci zarabiania , ale takich chyba nie ma ??

[ Dodano: 2013-01-06, 00:04 ]
bo chce uniknac laczenia miedzi z zaluminium
Avatar użytkownika
KooxPL
Czytacz
 
Posty: 120
Dołączył(a): 5 wrz 2010, o 01:24
Lokalizacja: WWE

Postprzez mate157 » 6 sty 2013, o 02:17

w samochodach masz stalowe przewody a nie aluminiowe.
Avatar użytkownika
mate157
Badacz tematu
 
Posty: 353
Dołączył(a): 19 wrz 2011, o 12:46
Lokalizacja: Krosno

Postprzez KooxPL » 6 sty 2013, o 02:21

to jaka zrobić ,żeby połączyć dwa stalowe przewody ?

[ Dodano: 2013-01-06, 01:23 ]
bo te z passata są akurat wygiete tak jak trzeba ,to tylko bym uciął i połączył
Avatar użytkownika
KooxPL
Czytacz
 
Posty: 120
Dołączył(a): 5 wrz 2010, o 01:24
Lokalizacja: WWE

Postprzez mate157 » 6 sty 2013, o 22:50

Avatar użytkownika
mate157
Badacz tematu
 
Posty: 353
Dołączył(a): 19 wrz 2011, o 12:46
Lokalizacja: Krosno

Postprzez pablomed » 7 sty 2013, o 00:49

mate157, orginalnych przewodów stalowych nie można ciąć bo nie da się ich końcówek zarobić pod baryłki - są na to za twarde. Po prostu możesz do istniejących przewodów dokręcić brakujące kawałki , raczej sztywne tam powinny - złączniki dostaniesz z łatwością 10-ki czy 12-ki na ten jeden czy jakie kombinacje chcesz , niema przeszkód montować elastyczne - tylko że śmiesznie trochę będzie to wyglądało.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez KooxPL » 8 sty 2013, o 12:08

tylne przewody patrzyłem mają spory zapas a ,że są stalowe to je nagrzeje palnikem i dopisuje a przód miedzią ładnie polacze i powinno być lux ;))
Avatar użytkownika
KooxPL
Czytacz
 
Posty: 120
Dołączył(a): 5 wrz 2010, o 01:24
Lokalizacja: WWE


- - -



Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości