Witam .
Wymieniałem tuleje tylnej belki w gUlfiku i po złożeniu wszystkiego ,zabrałem się za podciąganie ręcznego .
Podczas jazdy słychać takie cykliczne stukanie jakby coś tam tarło w prawym bębnie .
Mam wrażenie , że ma to związek z tym klinem co reguluje szczęki .
Na ściągniętym kole nie słychać tego stuku jak zakręcę bębnem i nie czuję oporu , po wkręceniu śrub do kół takie coś się dzieje
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

dbdgonzo - Czytacz
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Trzeba zdjąć bęben i sprawdzić, czy nie puściły zabezpieczenia szczęk hamulcowych - te dwa bolczyki z podkładką i sprężynką. Jak to zabezpieczenie puści to szczęka odchyla się w stronę bębna i zaczyna o niego trzeć.
Sprawdź też, czy nie wkręciłeś którejś śruby dłuższej, np. od alufelg, śruby przechodzą na wylot przez bęben.
Sprawdź też, czy nie wkręciłeś którejś śruby dłuższej, np. od alufelg, śruby przechodzą na wylot przez bęben.
-

prezesik - Members
prezesik25 napisał(a):Trzeba zdjąć bęben i sprawdzić, czy nie puściły zabezpieczenia szczęk hamulcowych - te dwa bolczyki z podkładką i sprężynką. Jak to zabezpieczenie puści to szczęka odchyla się w stronę bębna i zaczyna o niego trzeć.
Zgadza się i powinno być to wyczuwalne przy obrocie. Dodam też że rozpierak jak odwrotnie założysz też może śruba ocierać

-

pietrasiak2 - Members
• Strona 1 z 1