Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
słaby hamulec
mam taki problem mam bardzo słaby hamulec pedał jest twardy ale hamuje jakoś tak słabo objaw nowych klocków ale klocki są już dotarte tak myśle zrobiłem na nich juz ok 400 km.wymieniłem juz chyba wszystko oprócz przewodów i tarcz bo są jeszcze ok a i tak żeby zblokować koła to tylko w deszczu bo na suchym nie ma szans ma może ktos jakieś pomysły.dodam że układ jest odpowietrzony przelałem 1 litr płynu przez układ.
- miliaszuk
- Czytacz
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jeśli wymieniłeś tylne szczeki i bębny to zapomnij ze
możesz podjechać na SKP na badanie rolkowe sił hamowania będziesz wiedział ktore koło słabiej łapie i gdzie masz zajrzeć.
w jakim stanie sa cylinderki hamulcowe??nowe??
sprawdź korektor siły hamowania
wbij głębiej kliny na rozpieraczach samo-regulatora na szczękach...(jak założysz bęben to żeby obracał się ale żeby tez szczeki troszkę go dotykały parę metrów i się dotrą)
bo tył słabiej łapie ze względu na wychył auta do przodu w czasie hamowania.miliaszuk napisał(a):dotarte tak myśle zrobiłem na nich juz ok 400 km.
możesz podjechać na SKP na badanie rolkowe sił hamowania będziesz wiedział ktore koło słabiej łapie i gdzie masz zajrzeć.
w jakim stanie sa cylinderki hamulcowe??nowe??
sprawdź korektor siły hamowania
wbij głębiej kliny na rozpieraczach samo-regulatora na szczękach...(jak założysz bęben to żeby obracał się ale żeby tez szczeki troszkę go dotykały parę metrów i się dotrą)
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
da... tylko najpierw sprawdź czy on w ogóle pracuje...miliaszuk napisał(a):co do korektora siły hamowania da sie go jakoś wyregulować.
[ Dodano: 2010-05-04, 23:25 ]
ja tego nie wiem a ze piszeszmiliaszuk napisał(a):pisałem że dotarte są klocki a nie szczęki bo szczęki wymieniałem ok 8 miechów wstecz
miliaszuk napisał(a):klocki są już dotarte tak myśle zrobiłem na nich juz ok 400 km.wymieniłem juz chyba wszystko oprócz przewodów i tarcz
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1