Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Słabe hamulce
Jak w temacie.Nawet na mokrej drodze hamulce nie blokują kół.ABS-u nie mam hamulce nie są zapowietrzone, tarcze i klocki są dobre.W czym jest problem.
-

sycz - Czytacz
po wymianie płynu zawsze troche lepiej hamują, może też być taka opcja że rozwastwiły Ci sie te przewody co idą do zacisków, ale chyba by wtedy hamowały tylko tłoczek cieżko by sie cofał, chociaż warto i to sprawdzić..opolanin napisał(a):albo sprobuj wymienic plyn hamulcowy
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam, mam podobny problem, a mianowicie hamulce są dość słabe i nie jestem w stanie zblokować kół nawet przy maksymalnym wciśnięciu pedału hamulca. Odrazu powiem że tarcze mam OK (były wymieniane w zeszłym roku), klocki mam nowe - lucasy więc całkiem przyzwoite (przejekałem już 1500km od wymiany więc już się powinny dotrzeć), 4 miesiące temu wymieniałem pompę + płyn hamulcowy (wprawdzie pompa to zamiennik ale jednak nowy), no i jeszcze wymieniłem vacum pompę (używana ale z 2005 roku). Po tych wszystkich wymianach trochę się poprawiły, ale jednak dalej to nie jest to czego bym oczekiwał
Nie wiecie może co jeszcze może być problemem? Może serwo ? Słyszałem że czasami ta membrana w środku się przeciera i przepuszcza ciśnienie..... Ma ktoś jakiś pomysł?
Nie wiecie może co jeszcze może być problemem? Może serwo ? Słyszałem że czasami ta membrana w środku się przeciera i przepuszcza ciśnienie..... Ma ktoś jakiś pomysł?- brzoza
- Berbeć
• Strona 1 z 1