Słabe hamulce

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Słabe hamulce

Postprzez sycz » 19 mar 2008, o 20:32

Jak w temacie.Nawet na mokrej drodze hamulce nie blokują kół.ABS-u nie mam hamulce nie są zapowietrzone, tarcze i klocki są dobre.W czym jest problem.
Avatar użytkownika
sycz
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24 lut 2008, o 12:55
Lokalizacja: G-dz

Słabe hamulce

 

Postprzez opolanin » 19 mar 2008, o 22:55

sycz, co to znaczy tarcze i klocki sa dobre, tarcze maja miec minimum 7 mm a jesli masz wszystko oki to albo pompa albo sprobuj wymienic plyn hamulcowy, pozdrawiam
opolanin
 

Postprzez sycz » 20 mar 2008, o 09:56

Tarcze i klocki na pewno mają 7 mm.Wymiana płynu może pomóc?
Avatar użytkownika
sycz
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24 lut 2008, o 12:55
Lokalizacja: G-dz

Postprzez kajtek » 20 mar 2008, o 09:57

opolanin napisał(a):albo sprobuj wymienic plyn hamulcowy
po wymianie płynu zawsze troche lepiej hamują, może też być taka opcja że rozwastwiły Ci sie te przewody co idą do zacisków, ale chyba by wtedy hamowały tylko tłoczek cieżko by sie cofał, chociaż warto i to sprawdzić..
Avatar użytkownika
kajtek
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 14 lis 2007, o 12:49
Lokalizacja: ONY Opolskie, NYsa
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez brzoza » 6 maja 2008, o 21:07

Witam, mam podobny problem, a mianowicie hamulce są dość słabe i nie jestem w stanie zblokować kół nawet przy maksymalnym wciśnięciu pedału hamulca. Odrazu powiem że tarcze mam OK (były wymieniane w zeszłym roku), klocki mam nowe - lucasy więc całkiem przyzwoite (przejekałem już 1500km od wymiany więc już się powinny dotrzeć), 4 miesiące temu wymieniałem pompę + płyn hamulcowy (wprawdzie pompa to zamiennik ale jednak nowy), no i jeszcze wymieniłem vacum pompę (używana ale z 2005 roku). Po tych wszystkich wymianach trochę się poprawiły, ale jednak dalej to nie jest to czego bym oczekiwał :/ Nie wiecie może co jeszcze może być problemem? Może serwo ? Słyszałem że czasami ta membrana w środku się przeciera i przepuszcza ciśnienie..... Ma ktoś jakiś pomysł?
brzoza
Berbeć
 
Posty: 12
Dołączył(a): 4 maja 2008, o 18:52
Lokalizacja: Mysłowice


- - - www.mkn-moto.pl/bravo-c-2309_861_5462.html



Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości