Witajcie!
Umylem w poniedzialek podwozie i postawilem samochod na parkingu.
Dzisiaj wsiadam i okzauje sie, ze golfik nawet nie drgnie. Przy probie cofania unosi sie jedynie tyl.
Z tylu mam hamulce bebnowe a temperatura to 15 st.
Podejrzewam, ze to szczeki sie zapiekly po tym jak dostaly wilgoci przy myciu.
Jakies sugestie jak najszybciej sobie z tym poradzic?
Dzieki,
Zebra
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Dzieki Pawelek!
Jedno kolo odpuscilo latwo a drugie musialem solidnie ostukac ale tez odpuscilo. Czy myslicie, ze cos sie moglo uczkodzic w hamulcach przez to zapieczenie a pozniej szarpanie i stukanie?
Pozdrawiam,
Zebra
Jedno kolo odpuscilo latwo a drugie musialem solidnie ostukac ale tez odpuscilo. Czy myslicie, ze cos sie moglo uczkodzic w hamulcach przez to zapieczenie a pozniej szarpanie i stukanie?
Pozdrawiam,
Zebra
-

zebra - Berbeć
jeśli masz czas i chęci to możesz ściągnąć bębny i wyczyścić w je w środku przy okazji zobaczysz w jakim stanie są okładziny na szczękach
wydaje mi się że nic nie powinno sie uszkodzić ale ręki za to nie dam sobie obciąć
wydaje mi się że nic nie powinno sie uszkodzić ale ręki za to nie dam sobie obciąć

-

pawelek03576 - Gaduła
Zebra tylko pamiętaj i weź pod uwagę to, iż częsty demontaż i montaż bębnów nie wpływa zbyt pozytywnie na trwałość łożysk.
Jeżeli Twój problem który opisałeś nie będzie pojawiał się ponownie, a auto jeździ i hamuje bez zastrzeżeń to proponuję Ci nic nie kombinować tylko śmigać ile wlezie
A stan okładzin zawsze możesz mniej więcej ocenić przez otwór, który znajduje się w tarczy kotwicznej.
Pozdrawiam!
Jeżeli Twój problem który opisałeś nie będzie pojawiał się ponownie, a auto jeździ i hamuje bez zastrzeżeń to proponuję Ci nic nie kombinować tylko śmigać ile wlezie
A stan okładzin zawsze możesz mniej więcej ocenić przez otwór, który znajduje się w tarczy kotwicznej.
Pozdrawiam!

[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
nie trzeba wcale koła zdejmowac wystarczy ze po szpilkach troche popukasz i tez pusci
zapraszam do obejrzenia mojego GTI http://www.golf3.pl/topics2/moj-golf-gt ... t14130.htm
-

rogal133 - Badacz tematu
• Strona 1 z 1