Witam!
Moze ktoś miał podobny problem z hamulcami. Po rozgrzaniu pedał hamulca unosi sie do gory, sprawia wrażenie napompowanego i spada skutecznośc hamowania. Pozatym wyraźnie blokowane są koła bez wciśniętego pedału, hamuje bez hamowania. Uciążliwość ustępuje po ostygnięciu hamulców, w okresie zimowym i przejscowym praktycznie nie odczuwam problemu. W układzie wymieniane były węzyki, płyn, wszystko było czyszczone. Bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
witam
ja miałem podobną sutuacje a więc po przetoczeniu przednich tarczy hamulcowych po naciśnięciu na pedał hamulca szedł on do dołu i do gury i tak w kułko po prostu pulsował i hamulce nie działały oczywiście dobrze i na dodatek strasznie trzęslo jeszcze kierownicą przy hamowaniu
winą tego były źle przetoczone tarcze hamulcowe wymieniłem na inne używane i teraz wszystko jest w pożądku
Pozdrawiam
ja miałem podobną sutuacje a więc po przetoczeniu przednich tarczy hamulcowych po naciśnięciu na pedał hamulca szedł on do dołu i do gury i tak w kułko po prostu pulsował i hamulce nie działały oczywiście dobrze i na dodatek strasznie trzęslo jeszcze kierownicą przy hamowaniu
winą tego były źle przetoczone tarcze hamulcowe wymieniłem na inne używane i teraz wszystko jest w pożądku
Pozdrawiam
- marcinmayday
- Czytacz
• Strona 1 z 1