problem z hamulcem ręcznym

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

problem z hamulcem ręcznym

Postprzez adrianwodz » 25 mar 2015, o 20:24

witam mam taki problem ze niemam hamulca recznego wymienilem bębny , szczeki , rozpierak,samoregulator, spreżynki i po podstawieniu tego klinka samoregulatora na dół jest reczny slaby taki ze na piasku zablokuje kola ale z wielkim trudem a na asfalcie niema mowy prosze pomocy bo niemam juz pomyslów
adrianwodz
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 25 mar 2015, o 20:07
Lokalizacja: Dębica

problem z hamulcem ręcznym

 

Postprzez Pro100 » 25 mar 2015, o 22:42

Może banalne ale czy regulowałeś linki?
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez adrianwodz » 25 mar 2015, o 23:13

tak tak regulowane wiele razy i jak naciagne calkiem to jest reczny twardy ale nie trzyma tylko po zdieciu bebna okazalo sie ze ta wajcha to do szczeki jest przymontowana co do niej linka przychodzi od recznego trze o piaste tam gdzie znajduje sie łożysko

[ Dodano: 2015-03-25, 23:14 ]
wiec niewiem jak to zrobic
adrianwodz
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 25 mar 2015, o 20:07
Lokalizacja: Dębica

Postprzez Pro100 » 26 mar 2015, o 00:07

Cyknij jakąś fote będzie łatwiej doradzić cokolwiek.
Avatar użytkownika
Pro100
VIP
 
Posty: 2623
Dołączył(a): 22 cze 2008, o 16:38
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Rocznik: 93
Silnik: R32
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez adrianwodz » 26 mar 2015, o 00:08

Okok postaram sie jutro zrobic ;-)
adrianwodz
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 25 mar 2015, o 20:07
Lokalizacja: Dębica

Postprzez VolDan » 26 mar 2015, o 00:24

Wiesz co ja mam reczny lalunie i tak jest mi ciezko zablokowac kolko na asfalcie. Gdzies tam kwiknie guma ale nie jak hydrolapka
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 681
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez krzyś » 26 mar 2015, o 07:37

Popuść te linki i samo regulator na szczękach daj na sam duł, aby rozszerzyć szczęki. Skoro dźwignia zapiera o piastę w bębnie to masz duży luz między szczęką, a bębnem. Na końcu reguluj linki.

[ Dodano: 2015-03-26, 06:39 ]
Po za tym dopiero było wałkowane http://www.golf3.pl/topics43/hamulec-re ... t71808.htm
Vag diagnostyka,czyszczenie nastawników, uszczelnianie pomp wtryskowych Vp37, naprawa skrzyń biegów. Wszelkie info PW..
Avatar użytkownika
krzyś
Members
 
Posty: 888
Dołączył(a): 13 mar 2013, o 18:58
Lokalizacja: Krosino
Rocznik: 1996
Silnik: 1.9 TDI 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez adrianwodz » 26 mar 2015, o 10:43

Wlasnie roblem tak i nic samoregulator ten klin jest na samym dole

[ Dodano: 2015-03-26, 11:05 ]
Wiem czytalem inne posty i robilem tak ale nic nie pomoglo
adrianwodz
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 25 mar 2015, o 20:07
Lokalizacja: Dębica

Postprzez k-m-r1 » 27 mar 2015, o 00:07

a możę wyrobił sie klin lub zatrzassk po któym przesówa sie klin ??
może szczeki są nie od tego modelu i za duża szczelina klin wpada i dalej brak miejsca by sie mugł zapierac

[ Dodano: 2015-03-26, 23:09 ]
o właśnie o tym pisałem :D

http://www.golf3.pl/topics43/hamulec-re ... t71808.htm
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez adrianwodz » 28 mar 2015, o 00:48

Juz dziala nadspawalem wczoraj ta blache i teraz bardziej ten klin rozpiera szczeki . i blokuje kola na asfalcie ale znowu kolo lewe jak zablokuje to nie odbije tylko trzeba poruszac linka w srodku auta i tak skoczy i pusci . czy to bedzie linka do wymiany?
adrianwodz
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 25 mar 2015, o 20:07
Lokalizacja: Dębica

Postprzez k-m-r1 » 31 mar 2015, o 20:43

wymien linke i spreżyny

wymien komplet na obie strony bo kto wie co z drugąsie dzieje i kto wie jak spreżyny
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław


- - -



Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości