Witam
Wczoraj zauwazylem dziwna rzecz. Otoz pedal hamulca zaczal byc dziwnie "miekki" Brak jest w nim wyczucia i lapie dopiero pod koniec. jak go naciskam to czuje jakbym naciskam pompke nozna do kół:) Dodam ze klocki wymienialem pod koniec marca i od tamtej pory zrobilem okolo 4-5 tysiecy. jaka moze byc przyczyna? moze jest za malo plynu hamulcowego?
z gory dzieki za pomoc
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
-

arek ryba - Members
okazalo sie ze za malo plynu bylo. dolalem cwiartke i nastepneg dnia bylo juz w porzadku. ale nie wiem czemu hamulce zaczely mi piszczec jakis czas temu. wymienialem klocki pod koniec marca, tarcze byly ok, a ostatnio zaczelo piszczec. o co moze chodzic?
-

Simon84 - Berbeć
jeżeli ci piszczy na nowych klockach to znzczy że kupiłeś je dobrej jakości. jeżeli chcesz zeby ci nie piszczały to zmień na jakies zamienniki gorsze-pozdrawiam
-

arek ryba - Members
tylko ze ja na tych klockach jezdze juz ponad 3 miechy i wczesniej nie piszczaly. dopiero gdzies tak od 3 tygodni piszcz, raz mniej raz bardziej. ale nie wiem czy dobrze zrozumialem twojego posta-dobre klocki musza piiszczec????
pozdrawiam
pozdrawiam
-

Simon84 - Berbeć
a jak dlugo musza tak piszczec:) bo troche mnie to zdziwilo. nie zauwazylem zeby w nowych samochodach fabrycznie nowe klocki piszczaly a raczej nie wkladaja tam badziewia:)
-

Simon84 - Berbeć
noo własnie skąd wy to wzieliści ze klocki powinny piszczeć?? skoro piszczą to znaczy ze po wymianie musiały po dupci trochę czyli - idzie zbyt duza siła hamowania na przednią oś - wniosek cos jest nie abla z tylnymi hamulcami skoro przednie przód zaczoł piszczeć. miałem ostanio to samo. załozyłem tarcze i klocki TRW i zaczeły mi piszczec i piszczą do tej pory bo sie okładziny klocków przegrazły a powodem było tego ze miałem walnięty tylny cylinderek hamulcowy i tył praktycznie hamował nie tak jak powinien. mozna ewentualnie jeszcze spróbowac klocki przerzucic z prawej na lewą. mam zamiar to zrobic i jesli nie bedzie piszczało to dam znać...pozdro
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
• Strona 1 z 1