Problem z hamulcami

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Problem z hamulcami

Postprzez Toudi123 » 20 kwi 2013, o 21:07

Od pewnego czasu mam problem z hamulcami. W czasie jazdy po kilkukrotnym naciśnięciu na pedał hamulca robi on się twardy, "puchnie", i blokują się szczęki z przodu prawie uniemożliwiając jazdę. Po przejechaniu pewnego odcinka wszystko wraca do normy, lecz przy kolejnym hamowaniu sytuacja się powtarza. Wymieniony został płyn hamulcowy i przeczyszczone przewody, odpowietrzane było dwa razy, wymienione klocki i zaciski oraz tłoczki. Sprawdzane było już na czy wolnych obrotach po wciśnięciu hamulca skaczą obroty i nic się nie dzieje. Proszę o pomoc czy to coś z serwem może być nie tak?
Toudi123
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 kwi 2013, o 20:25
Lokalizacja: Poznań

Problem z hamulcami

 

Postprzez trollu » 21 kwi 2013, o 00:56

nie wiem jak w dieslu ale w benzynie pewnie byłaby to wina podciśnienia, wykruszone zaślepki itd.
w dieslu masz chyba jakąś pompę podciśnienia czy coś i jej bym się przyjrzał
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez buri2604 » 21 kwi 2013, o 01:51

Według mnie to tłoczki są zasyfione i nie odbijają dobrze, gdzieś przyciera zapewne. Sprawdz czy tak sie dzieje z każdym kołem czy może tylko z jednym...
buri2604
Czytacz
 
Posty: 43
Dołączył(a): 12 lut 2012, o 22:41
Lokalizacja: Kwidzyn

Postprzez trollu » 21 kwi 2013, o 02:08

przecież Toudi123 napisał
Toudi123 napisał(a):wymienione klocki i zaciski oraz tłoczki.

no chyba że wymiana była niechlujna to co poradzisz...
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
Avatar użytkownika
trollu
VIP
 
Posty: 2503
Dołączył(a): 27 sie 2010, o 13:03
Lokalizacja: SKL/Cz-wa
Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Toudi123 » 22 kwi 2013, o 16:55

wszystko zostalo dobrze wymienione, i grzeja sie.obydwa kola...
Toudi123
Berbeć
 
Posty: 2
Dołączył(a): 20 kwi 2013, o 20:25
Lokalizacja: Poznań

Postprzez Piaggio » 22 kwi 2013, o 17:53

a prowadnice( te co osłaniają gumeczki) się ruszaly? Może one się zapiekły i nie odpuszczaja do końca zacisku? Spróbuj zdjąć to gumeczki wyjąć prowadnice, przeszlifowac papieram sciernym, nasmarowac smarem miedzianym i może pomoże?
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1891
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński


- - -



Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości