Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
problem z hamulcami
Witam mam problem z układem hamulcowym. mianowicie wygląda to tak : w czasie hamowanie hamulec łapie normalnie a po chwili.. rośnie, twardnieje i już nie chwyta prawie wogóle. zaczęło mi sie to dziać dzisiaj po wymianie klocków hamulcowych . proszę o pomoc 

- lukasz1503
- Berbeć
tyle ze w serwisie w ktorym wymienialem klocki powiedzieli ze to nie mozliwe bo jak sie hamulce zapowietrzaja to pedal opada a nie rosnie i ze przy wymianie klockow nie jest mozliwe zapowietrzenie hamulcow wiec ja juz nie wiem
- lukasz1503
- Berbeć
dzis zauwazylem cos takiego ze jak dodam gazu to pedal spada w dol a jak zgasze silnik to idzie calkiem do gory
- lukasz1503
- Berbeć
tak jest przecież, bez odapalenia silnika bedzie wciskał pedał to bedzie coraz twardszy, a jak odpalisz (jeszcze lepiej jak przygazujesz troche) to bedziesz mógł go wcisnąć głebiej zawsze tak jest, nawet jak jedziesz i wciskasz cały czas hamulec non stop to sie robi coraz twardszy bo hamulce cały czas działają a puścisz noge z hamulca wciśniesz gaz i po paru sekundach jak zahamujesz znowu poczujesz ze pedał hamulca wiśniesz głeboko...
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
lipa hamulce odpowietrzone i dalej ten sam problem. a mam pytanie czy jest mozliwosc aby to bylo spowodowane jesli by byly krzywe tarcze ? bo tak mi dzis powiedzieli w serwisie a jak nie to servo sie uwalilo:(
- lukasz1503
- Berbeć
sciagasz koła i masz odpowietrzniki z tyłu za bębnami odśrodka. Zaczynasz od tylnich kół jedna osoba ci pompuje pedał i przytrzymuje go, a ty popuszczasz odpowietrznik w kolejnosci prawy tył, lewy tył, prawy przód i ost lewy przód
to tak w skrócie
to tak w skrócie

WSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
-

Groch367 - Badacz tematu