problem z hamulcami

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

problem z hamulcami

Postprzez lukasz1503 » 1 mar 2008, o 21:39

Witam mam problem z układem hamulcowym. mianowicie wygląda to tak : w czasie hamowanie hamulec łapie normalnie a po chwili.. rośnie, twardnieje i już nie chwyta prawie wogóle. zaczęło mi sie to dziać dzisiaj po wymianie klocków hamulcowych . proszę o pomoc !!
lukasz1503
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 1 mar 2008, o 21:34
Lokalizacja: kraków

problem z hamulcami

 

Postprzez Groch367 » 1 mar 2008, o 22:18

zwyczajnie są zapowietrzone ;-) musisz odpowietrzyc

i sprawdz czy czasem nie uszkodzileś wężyka moze plyn ci ucieka
WSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
Avatar użytkownika
Groch367
Badacz tematu
 
Posty: 301
Dołączył(a): 21 wrz 2007, o 21:14
Lokalizacja: Paczków/Wrocław

Postprzez qbic1983 » 2 mar 2008, o 10:22

Zgadzam sie z Groch367....odpowietrzyc,ewentualnie zalac nowy plyn.
qbic1983
Czytacz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 26 sty 2008, o 19:48
Lokalizacja: Witnica

Postprzez lukasz1503 » 2 mar 2008, o 11:54

tyle ze w serwisie w ktorym wymienialem klocki powiedzieli ze to nie mozliwe bo jak sie hamulce zapowietrzaja to pedal opada a nie rosnie i ze przy wymianie klockow nie jest mozliwe zapowietrzenie hamulcow wiec ja juz nie wiem
lukasz1503
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 1 mar 2008, o 21:34
Lokalizacja: kraków

Postprzez Groch367 » 2 mar 2008, o 14:20

wstydzą sie do błedu przyznać :-o sprawdz ile masz plynu w zbiorniczku i czy gdzies nie dostaje sie powietrze moze uszkodzili ci wężyk

przy zapowietrz. tez moze rosnąć
WSZYSCY MAJĄ GOLFA MAM I JA
Avatar użytkownika
Groch367
Badacz tematu
 
Posty: 301
Dołączył(a): 21 wrz 2007, o 21:14
Lokalizacja: Paczków/Wrocław

Postprzez lukasz1503 » 2 mar 2008, o 15:14

dzis zauwazylem cos takiego ze jak dodam gazu to pedal spada w dol a jak zgasze silnik to idzie calkiem do gory
lukasz1503
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 1 mar 2008, o 21:34
Lokalizacja: kraków

Postprzez kajtek » 3 mar 2008, o 14:33

tak jest przecież, bez odapalenia silnika bedzie wciskał pedał to bedzie coraz twardszy, a jak odpalisz (jeszcze lepiej jak przygazujesz troche) to bedziesz mógł go wcisnąć głebiej zawsze tak jest, nawet jak jedziesz i wciskasz cały czas hamulec non stop to sie robi coraz twardszy bo hamulce cały czas działają a puścisz noge z hamulca wciśniesz gaz i po paru sekundach jak zahamujesz znowu poczujesz ze pedał hamulca wiśniesz głeboko...
Avatar użytkownika
kajtek
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 14 lis 2007, o 12:49
Lokalizacja: ONY Opolskie, NYsa

Postprzez qbic1983 » 3 mar 2008, o 15:15

logiczne,przeciez po odpaleniu zaczyna dzialac servo.
qbic1983
Czytacz
 
Posty: 132
Dołączył(a): 26 sty 2008, o 19:48
Lokalizacja: Witnica

Postprzez lukasz1503 » 3 mar 2008, o 18:18

lipa hamulce odpowietrzone i dalej ten sam problem. a mam pytanie czy jest mozliwosc aby to bylo spowodowane jesli by byly krzywe tarcze ? bo tak mi dzis powiedzieli w serwisie a jak nie to servo sie uwalilo:(
lukasz1503
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 1 mar 2008, o 21:34
Lokalizacja: kraków

Postprzez sycz » 3 mar 2008, o 20:14

Jak odpowietrzyć hamulce??
Avatar użytkownika
sycz
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24 lut 2008, o 12:55
Lokalizacja: G-dz

Następna strona




Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość