Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem z hamowaniem
Witam. mam problem ze swoim golfe. Kiedy naciskam pedał hamulca (nożnego) kołazaczynają hamowac ale lewa przednia stwona tzn. koło całkowiecie się blokuje i wpada w poślisk. Natomiast prawa strona hamuje normalnie. Co jest grane. To jest bardzo nie bezpieczne. Dzieje się tak nawet na suchej dwodze. Posiadam opony zimowe oraz letnie i na każdych dzieje się tak sam. POMOCY pozdrawiam clive120
- clive120
- Czytacz
moze to być wina korektora siły hamowania. Kiedy ostatnio wymieniałes płyn hamulcowy, masz odpowietrzony układ?
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Powiem tak. dzieje się tak jak opisalem wczesjniej tylko wtedy gdy wiose kogos na miejscu pasazera i to jest dosyc ciezka osoba.
jezeli jeżdze sam to takie poslizgi nie maja miejsca. wiec co jest przyczyna takiego zdarzenia
czy plyn byl wymieniany hmmm szczerze mowiac nie wiem bo mma auto od jakiegos 3 miesiace i dopiero teraz zwrocilem konkretnie na to uwage.
jezeli jeżdze sam to takie poslizgi nie maja miejsca. wiec co jest przyczyna takiego zdarzenia
czy plyn byl wymieniany hmmm szczerze mowiac nie wiem bo mma auto od jakiegos 3 miesiace i dopiero teraz zwrocilem konkretnie na to uwage.- clive120
- Czytacz
sory ze zrobie offtopa Nowal, jak na szybko odpowietrzyc uklad hamulcowy bo qrczaki jeszcze tego nie robilem?? sorka clive120, nie chce pisac drugiego tematu o taka blachostke
-

Golfik1986 - Ekspert
clive120, na poczatek zmien płyn hamulcowy -powinno sie to robić co 2 lata... pojć na SKP na rolki i sprawdź hamulce bedzie wiadomo jakie sa siły hamowania,opory toczenia.owalizacja tarcz ,bebnów danego koła i odrazu bedzie wiadomo do którego koła zajrzeć... ja jak znam życie to napewno masz herezję na tylnej osi. zasyfione szczeki i cylinderki do wymiany...kazdy patrzy głownie na przód jak tarcze jak klocki wygladaja. a tył to co....wieczny nie jest...
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Golfik1986 napisał(a):sory ze zrobie offtopa Nowal, jak na szybko odpowietrzyc uklad hamulcowy bo qrczaki jeszcze tego nie robilem?? sorka clive120, nie chce pisac drugiego tematu o taka blachostke
Z przodem nie ma problemu bo wystarczy skrecic koła ok 0,5m wezyka na odpowietrznik , 2ga osoba i odpowietrzasz, z tylu juz trzeba podnosic auto i sciagac koło, jednak proponuje wymienic cały płyn jak juz odpowietrzasz, duzo wiecej roboty nie ma.
-

Nowal - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1