Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
problem
witam. miałem bębny w moim tdi i założyłem tarcze do tyło problem polega na tym że odpowietrzyłem układ hamulcowy i nie wiem czemu jak jest odpalony samochód i się wciśnie hamulec to pedał powoli opada. hamulce z abs. czy pompa abs też musi się odpowietrzyć jakoś bo chwilowo abs nie działa bo czujnik rozwaliłem.
- Mariusz164
- Badacz tematu
musi jeśli dopuściłeś do jej zapowietrzenia, tzn zszedł cały płyn z układu. Zeby pompę odpowietrzyć to w trakcie odpowietrzania musi się włączyć na chwilę, albo poprzez odpowiednią funkcję w VAG, albo przez podanie napięcia na nią "na krótko"
[ Dodano: 2009-12-10, 00:01 ]
ale jednak wolne opadanie hamulca bardziej przemawia za wyciekiem, opatrz cały tył - przewody zaciski korektor jeśli zostawiłeś czy nie cieknie
[ Dodano: 2009-12-10, 00:01 ]
ale jednak wolne opadanie hamulca bardziej przemawia za wyciekiem, opatrz cały tył - przewody zaciski korektor jeśli zostawiłeś czy nie cieknie
- pablomed
- Members
aha ok. wycieku niema bo sprawdzałem ale obadam to jeszcze raz. wsumie to i tak musi być coś zapowietrzone bo jak wcsne hamulec raz to pedał jest niski a jak wcisne drugi raz to jest wyższy
- Mariusz164
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1