Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
potrzebna porada
jaki powinien byc plyn hamulcowy w golfie?? ja mam zielony jakis i czy po kupnie nowego moge dolac go do starego?? moze ktos zna nazwe tego plynu?? thx za info
- pirlo
- Czytacz
Kup sobie DOT 4, i nie dolewaj (mimo że te płyny są mieszalne) lecz wymień, bo co jakiś czas taka wymiana jest zalecana.Np.;
Tutaj masz przykładową aukcję z takim płynem
Pamiętaj jednak, że jeżeli skontrolowałeś poziom i jest go za mało może to wskazywać na duże zużycie się wkładek ciernych lub szczęk hamulców.
Tutaj masz przykładową aukcję z takim płynem
Pamiętaj jednak, że jeżeli skontrolowałeś poziom i jest go za mało może to wskazywać na duże zużycie się wkładek ciernych lub szczęk hamulców.
Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...

-

piootrek - Czytacz
- Silnik: 1.4
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
oj napewno sa zuzyte szczeki z tylu przez jakis czas tarło mi w lewym kole teraz juz nie slychac nic zapewne bede musial tez przetoczyc lub kupic beben tak to jest jak sie zwleka:( teraz w sobote bede robil mus!! a o plyn pytalem tak dla wlasnej wiadomosci i masz racje wymienie go calkiem thx pozdro!
- pirlo
- Czytacz
stingeros, te informacje zaczerpnąłeś zapewne z książki do golfa 3.Zwróć uwagę z którego jest roku
.DOT4 różni się od DOT3 tym, że ma większą temperaturę wrzenia.Nie wolno wlewać DOT5 bo to już inny całkiem płyn 
.DOT4 różni się od DOT3 tym, że ma większą temperaturę wrzenia.Nie wolno wlewać DOT5 bo to już inny całkiem płyn 
Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...

-

piootrek - Czytacz
- Silnik: 1.4
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1