Witam...problem powstał jakiś czas temu...pedał hamulca zaczął wpadać mi w podłogę i pogorszyło się hamowanie (hamulec łapał przy końcu wciśnięcia go w podłogę).Otworzyłem maskę,patrzę a w zbiorniczku prawie nie ma płynu hamulcowego.Było go dosłownie tylko trochę na dnie...Czujnik powinien zapalić się jednak tego nie zrobił (kontrolka ręcznego).Podniosłem tył auta do góry zdjąłem bębny i obie strony są w środku suchutkie ,żadnych wycieków nie zauważyłem,to samo tyczy się w miejscu zbiorniczka ,pompy itd suchutko...Wlałem nowy płyn hamulcowy,odpowietrzyłem prawidłowo układ,przy okazji naciągnąłem ręczny i było wszystko ok dopóki nie wyruszyłem w trasę...ta sama sytuacja pojawiła się czyli płyn uciekł zostało go tylko trochę na dnie, układ zapowietrzony,pedał hamulca łapie przy końcu wciskania...Co może być objawem uciekania płynu?O-ringi?Padnięta pompa?Co radzicie w tej sytuacji?Co sprawdzić?
[ Dodano: 2010-01-15, 19:55 ]
Aha mój MK3 to 1.9 TD AAZ 1992r
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
naj lepiej to wiedz do garzu i pobaw sie tym hamulcem po naciskaj mocno.... i na suchym betonie na pewno będzie widać plame 

Opal
- opal669880
- Czytacz
K@mil napisał(a):a z przodu patrzyles czy nie ma wycieków nigdziej ? przewody gumowe lubia sie łamać i wtedy podczas jazdy plyn bedzie sie tam lał a na postoju moze tego nie widac
Kurcze nie mam uchwytu jednego na wężyk przy przednim kole zapomniałem nawet o tym...może masz rację zobaczę jutro...dzięki za odpowiedź...
opal669880 napisał(a):naj lepiej to wiedz do garzu i pobaw sie tym hamulcem po naciskaj mocno.... i na suchym betonie na pewno będzie widać plame
Zima jest to wszystko jest prawie mokre hehe ale nic oblukamy
Narazie dziękuje panowie...jak coś pnkt polecą...

-

Pascal - Members
Jak go masz to zerknij też na korektor siły hamowania na tylnej belce.
Tak mam korektor.Ale jest z nim wszystko ok.
Dziś wjechałem do garażu ogrzewanego,autko postało dobrą godz wyschło i zacząłem szukać przyczyny...noi znalazłem.Po naciśnięciu hamulca
płyn zaczął uciekać kropelkami przez przewód hamulcowy.Orientuje się ktoś co do kosztu przewodów hamulcowych?Z wymianą sobie poradzę....-

Pascal - Members
• Strona 1 z 1