Pompa ABS

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Pompa ABS

Postprzez mallolat » 10 cze 2014, o 08:31

witam zadzowniłem do ASO i podali mi numer pompy do mojego Golfa 3. 1j0698117A czyli tylko o tych numerach pompa będzie działać ?
mallolat
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 6 paź 2013, o 10:16
Lokalizacja: Tarnów
Rocznik: 1997
Silnik: 2.0 AGG
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Pompa ABS

 

Postprzez palio » 10 cze 2014, o 20:02

Podali Ci numery pompy, która poszła na pierwszy montaż.
Jaką pompę byś nie założył to powinna działać.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3876
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez mallolat » 15 cze 2014, o 14:46

założyłem pompę pasowna co koleś mówił ze była przy golfie 4 98R wszystko fajnie tylko ABS nie działa i swieći caly czas wykrzyknik od ręcznego. + komp w ogolę nie morze wejść w modulacje ABS. Przy zdjętej pompie mam tylko numery na sterowniku 3A0907379D a większość pomp na allegro tablicy mama Bez literki D na końcu czym się to rożni.
mallolat
Czytacz
 
Posty: 38
Dołączył(a): 6 paź 2013, o 10:16
Lokalizacja: Tarnów
Rocznik: 1997
Silnik: 2.0 AGG
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez pablomed » 20 cze 2014, o 22:26

stara pompa była bez eds nowa z czwórki pewnie z EDS i coś nie pasi. Nie wiem po co takie kombinacje robisz najłatwiej założyć taką jak była aukcje tego są pełne. Teraz nie wiadomo czy usterka nie siedziała gdzie indziej poza pompą i sterownikiem
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez murgen » 21 cze 2014, o 08:03

Pompe po zalozeniu trzeba zakodowac przez vag, raczej malo prawdpodobne zeby w 3 zakodowac pompe z 4.
Avatar użytkownika
murgen
Badacz tematu
 
Posty: 395
Dołączył(a): 27 lip 2012, o 07:29
Lokalizacja: podkarpacie





Powrót do Układ hamulcowy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości