Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Piasty z GTI do TD
siemka. Tak sie zastanawiam czy kpl. piasty z tarczami i wszystkim z gti (bez absu) podejda bez problemu do golfika z 95' (td) z obecnym rozstawem 4x100.
-

Aro - VIP
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
jeśli teraz masz tarcze z tyłu 4x100 to bez problemu wymieniasz na 5x100.
ale jak masz teraz bębny to prócz piast/tarcz, kompletnych hamulców (jarzma i zaciski) potrzebujesz jeszcze czopy do tarcz i linki do ręcznego.
ale jak masz teraz bębny to prócz piast/tarcz, kompletnych hamulców (jarzma i zaciski) potrzebujesz jeszcze czopy do tarcz i linki do ręcznego.
daj Panie nisko i szybko
-

moher - Czytacz
no będzie będzie wszystko, tylko tak się pytam czy na przód będzie bezproblemowo je wcisnąć?
bo z belką tylną to wiem już że nie będzie problemów tylko o przód się martwię, niedługo wypłata to i się pozmienia te rzeczy na właśnie od GTI.
bo z belką tylną to wiem już że nie będzie problemów tylko o przód się martwię, niedługo wypłata to i się pozmienia te rzeczy na właśnie od GTI.-

Aro - VIP
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
tzn jak rozumiem chcesz zostawić stare zwrotnice a zmienić tylko piasty tak?
powinno grać choć nie wiem czy nie ma różnicy w rozstawie otworów do mocowania jarzm, pewnie są takie same ale pewien nie jestem.
jeśli chcesz wymienić całe zwrotnice z piastami to na pewno jest inny przegub kulowy zwrotnicy, będziesz musiał zmienić na taki z GTI.
powinno grać choć nie wiem czy nie ma różnicy w rozstawie otworów do mocowania jarzm, pewnie są takie same ale pewien nie jestem.
jeśli chcesz wymienić całe zwrotnice z piastami to na pewno jest inny przegub kulowy zwrotnicy, będziesz musiał zmienić na taki z GTI.
daj Panie nisko i szybko
-

moher - Czytacz
wcale bym się nie zdziwił jakby tak było
różne cuda w tych golfach się zdarzały
[ Dodano: 2009-06-11, 15:16 ]
proszę
http://moto.allegro.pl/item654664525_golf_iii_2_0_gti_115_km.html
różne cuda w tych golfach się zdarzały [ Dodano: 2009-06-11, 15:16 ]
proszę
http://moto.allegro.pl/item654664525_golf_iii_2_0_gti_115_km.html
daj Panie nisko i szybko
-

moher - Czytacz
moher napisał(a):jeśli teraz masz tarcze z tyłu 4x100 to bez problemu wymieniasz na 5x100.
Z tego co sie orientuje to sama zmiana czopow nic nie da
jest inaczej rozmieszczony rozstaw srub aby te czopy przykrecic
zauwazylem takie cos jak szukalem nowej belki tylnej

Imper napisał(a):a byly GTI bez ABSu w ogole?
Byly, pierwsze roczniki nie mialy poduszek ani ABS-u, kolega taki posiada, golutki, bez regulacji kiery bez elektryki i wlasnie bez ABS-u

-

ciunek - Badacz tematu
Pozwolę sobie nieco odświeżyć temat.
Niedawno założyłem u siebie zawieszenie od gti,czyli z czterech śrub przeszedłem na pięć.
Do tego doszły nowe większe hamulce 288mm,zaciski i jarzma od passata b5 z tloczkiem 57mm.
Z tego,co zauważyłem,to zmiana samych piast na przodzie nie wchodzi w rachubę.
Te od gti są inne i tylko przy swapie całych zwrotnic można coś wskurać.
Ale jak zwrotnice,to i przeguby,wahacze też,bo maja inne końcówki.
Jak wahacze,to i drążek stabilizacyjny,bo jest inaczej do wahacza mocowany.Tak więc przejście z czterech na pięć śrub,to nie takie proste jak się wydaje.
Oczywiście po takim zabiegu felunek min.15 tka.
Ale po takim swapie z 256 na 288 hamowanie jest jeszcze lepsze,jak przyśpieszanie.
Polecam.
Niedawno założyłem u siebie zawieszenie od gti,czyli z czterech śrub przeszedłem na pięć.
Do tego doszły nowe większe hamulce 288mm,zaciski i jarzma od passata b5 z tloczkiem 57mm.
Z tego,co zauważyłem,to zmiana samych piast na przodzie nie wchodzi w rachubę.
Te od gti są inne i tylko przy swapie całych zwrotnic można coś wskurać.
Ale jak zwrotnice,to i przeguby,wahacze też,bo maja inne końcówki.
Jak wahacze,to i drążek stabilizacyjny,bo jest inaczej do wahacza mocowany.Tak więc przejście z czterech na pięć śrub,to nie takie proste jak się wydaje.
Oczywiście po takim zabiegu felunek min.15 tka.
Ale po takim swapie z 256 na 288 hamowanie jest jeszcze lepsze,jak przyśpieszanie.
Polecam.
AFN-185@377 ...było
Następny stage,wałek sdi,11tka,wtryski 0.230,bv43/43a,fmic,przedłużona skrzynia,przód 288/25,tył 256/22.
Następny stage,wałek sdi,11tka,wtryski 0.230,bv43/43a,fmic,przedłużona skrzynia,przód 288/25,tył 256/22.
-

sagon - Czytacz
• Strona 1 z 1