Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
opóźnione hamowanie
Mam kolejny problem z moim golfikiem otóż gdy chce zahamować i wciskam pedał samochód na początku wogóle nie hamuje a później hamuje z dużą mocą ;| wkurzające to jest bo chce nagle zahamować to trudno samochód na miejscu zatrzymać. zauważyłem że najczęściej dzieje się tak gdy puszcze pedał gazu wtedy gaz jakby się sam dodaje i nie da rady zahamować ;| wie ktoś czym to może być spowodowane??
- PabloSBT
- Members
no jeżdżę już tak ze 2 miesiące
jednak teraz zaczęło mnie to denerwować, no pulsuje pedał gazu
obroty tylko delikatnie się zwiększają ale czasami jak mocno wcisnę hamulec to na 5 tys obr wskakuje ;| jak na postoju wciskam szybko hamulec to obroty falują 
jednak teraz zaczęło mnie to denerwować, no pulsuje pedał gazu
obroty tylko delikatnie się zwiększają ale czasami jak mocno wcisnę hamulec to na 5 tys obr wskakuje ;| jak na postoju wciskam szybko hamulec to obroty falują 
- PabloSBT
- Members
najpierw to kolego sprawdz waz podcisniena ktory idzie z serva do kolektora ssacego. Jezeli jest on nieszczelny to podczas hamowania obroty beda falowaly to raz a dwa servo nie bedzie tak wspomagalo Twojego hamowania jak powinno
-

Imper - Members
Imper napisał(a):najpierw to kolego sprawdz waz podcisniena ktory idzie z serva do kolektora ssacego. Jezeli jest on nieszczelny to podczas hamowania obroty beda falowaly to raz a dwa servo nie bedzie tak wspomagalo Twojego hamowania jak powinno
nie zawuważyłem a z tego węża co wychodzi z serwa gdzies do silnika kapało
dokręciłem i już obroty nie falują dzieki
[ Dodano: 2010-09-04, 20:36 ]
problem powrócił ;| tylko teraz jeszcze jak nacisnę hamulec jak hamuje silnikiem to obroty sie znacznie zwiększają
dzisiaj hamowałem przed pasami bo piesi przechodzili to mi na 4500 obr wskoczył ;| a nie redukowałem biegu tylko jechałem ciągle na 4 jakieś pomysły??- PabloSBT
- Members
wiec sprawdz go jescze raz czy jest szczelny dokladnie. Czasami sa takie wzdluzne pekniacia na nim ktorych nie widac musisz go powyginac i dobrze obejrzec innej opcji raczej nie ma
[ Dodano: 2010-09-05, 02:54 ]
aa i jeszcze jedno. CO mialo kapac z tego weza? napewno mowimy o tym samym?
[ Dodano: 2010-09-05, 02:54 ]
aa i jeszcze jedno. CO mialo kapac z tego weza? napewno mowimy o tym samym?
-

Imper - Members
• Strona 1 z 1