Ile razy powinno obrucić się tylne koło po zakręceniu ręką?
U mnie nawet gdy odepne linki od ręcznego( ręczny beznadziejny) tylne koła same się nie kręcą. Trzeba lekkiej siły aby nimi pokręcić. NIe wiem od czego tak się dzieje;/ Łożyska padły, jakiś mechanizm tych szczęk czy jak?;/ Szczęki i bębny ogólnie mają z 40kkm to max.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Opory toczenia kół tylnych
din
)))
)))- din
- Badacz tematu
Łożyska, albo rozsypały się sprężynki napinające szczęki i szczęki obcierają o bęben. Jak dla mnie raczej łożyska.
Nowe części samochodowe, oleje Motul http://www.golf3.pl/topics35/nowe-czesc ... t38169.htm
- prochoice
- VIP
bembny
łożyska były dobrze dokręcone(przy ostatniej ich wymianie, koła kręciły sie jak szalone). Szczeki chyba nie obcieraja bo bemben sie nie grzeje.
Ogolnie to jakoś nie lubie bembnów;/zawsze z nimi jakieś problemy;/
Ogolnie to jakoś nie lubie bembnów;/zawsze z nimi jakieś problemy;/
din
)))
)))- din
- Badacz tematu
din napisał(a):Ogolnie to jakoś nie lubie bembnów;/zawsze z nimi jakieś problemy;/
EEeeee tam.... gadasz .... Ja nie mam żadnych.
Trzeba zdjąć bęben i zerknąć co w nim nie loto. Może to być wina łożysk a może i nie odbijającej linki ręcznego, która trzyma zaciągnięte okładziny.
-

prezesik - Members
napewno linka ręcznego nie odbija,gdyby łożyska padły to w czasie jazdy słychać by było szum,chrobotanie ,ale zeby sie upewnić podlewaruj ,złap za koło kręć,i sprawdzaj czy ma luz ....powdzonka
- kali
- Czytacz
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1